Bericht openen
Rotterdam viert de stad

Rotterdam viert de stad!

Rotterdam viert de stad!
Rotterdam Festivals

180 treden naar het dak van het Groothandelsgebouw

In 2016 vierde Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie. We vierden de stad met onder andere vlaggen op de brug, een reuzenrad en grote baby's op gebouwen. Daarnaast vierden we dit fenomeen ook met televisieprogramma's, pop-upstores en uiteraard met De Trap die tegen het Groothandelsgebouw stond, naast het Rotterdam Centraal Station. Het was een ontwerp van architectenbureau MVRDV en telde maar liefst 180 treden!

live event

Manifestatie

locatie

Rotterdam

deelnemers

799.000

conceptontwikkeling VKOZ

Concept

communicatie VKOZ

Communicatie

Trap

1

VKOZ voegde twee campagnes toe

Om de 75 jaar wederopbouw te vieren, was er een programma voor een heel jaar ontwikkeld, waarbij alles om 75 draaide. Na een half jaar merkte de projectgroep dat het niet zo leefde in de stad. Om deze reden vroegen zij hulp aan VKOZ. Wij ontwikkelden twee campagnes:

Ik viert de stad! Dit was een oproep voor mensen die een evenement in de stad organiseerden. Zij konden aanhaken en hierbij boden we voornamelijk free publicity aan. We leverden promotiemateriaal, een speciale website waar hun evenement werd vermeld, maar hierbij moesten zij wel een link leggen met de wederopbouw. Meer dan 18 evenementen haakten aan, zoals Stadsfestival Op z'n Rotterdams, speciaal Moederdag concert van RJSO in de Doelen, Scapino Ballet en Miniworld.

Jouw verhaal. Deze campagne stond in het teken van een verhalenwedstijd, waarbij mensen hun verhaal konden indienen en de drie besten een prijs wonnen. De hoofdprijs was een overnachting in De Euromast! We hadden een verhalenboek waar deze verhalen uiteindelijk in kwamen te staan. De verhalenwedstrijd spoorde mensen aan hun unieke Rotterdamverhaal op papier te zetten.

75 jaar wederopbouw van Rotterdam gevierd

De Trap was een erg groot succes en zelfs bekend in het buitenland. Onverwachts werd het reuzenrad ook een groot succes, welke wij op een later moment bij de Markthal plaatsten. Met meer dan 100 projecten bereikte Rotterdam viert de stad! 10 miljoen mensen via social media en 799.000 bezoekers. Mede dankzij onze campagnes, De Trap en het reuzenrad, waarbij De Trap het meest bekend was en veel nieuwsplatformen heeft bereikt. We hebben de stad Rotterdam goed gevierd, waarbij de wederopbouw centraal stond.

reuzenrad markthal

Het reuzenrad bij de Markthal

"Rotterdam, blijf alsjeblieft een neverending story."
NRC

Zoom in op:
Architectenbureau MVRDV. Behalve mooie gebouwen, ontwerpen zij ook enorme buitentrappen, zoals 'De Trap' en 'Het Podium'.

Wist je dat...
Er een park bovenop het Groothandelsgebouw is? Zo heeft Rotterdam veel meer groene daken. Bezoek ze tijdens de Rotterdamse Dakendagen!

Meer weten?
Rotterdam Festivals wilt ervoor zorgen dat iedereen geniet van festivals en de kunst & cultuur van de stad. Bekijk hier hoe zij dat doen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Bericht openen
Ladiesrun Rotterdam

Ladiesrun Rotterdam

Ladiesrun Rotterdam
Like2Run

Succes bij het coördineren van hardloopevenementen

Na succes van het mede produceren van de Marathon Rotterdam in 2012, is VKOZ gevraagd voor het coördineren van de Ladiesrun in Rotterdam. Belangrijk hierbij was dat we de vrijwilligers rondom het evenement coördineerden. Hierna hebben wij aan drie edities bijdrage geleverd.

De Ladiesrun werd sinds 2006 georganiseerd en was jaarlijks terugkerend. Zowel de start als de finish is bij Rotterdam Ahoy en de vrouwen die meelopen (en in het roze gekleed zijn) kunnen kiezen uit drie afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km.

ladiesrun
live event

Publieksevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

55.000

projectmanagement

Project

productie VKOZ

Productie

Vrijwilligers

124

Pink Ribbon staat centraal op deze dag

Met dit evenement kunnen de lopers Pink Ribbon steunen. Pink Ribbon is een goed doel dat geld ophaalt voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en beter te kunnen behandelen.

Naast de loop was er een beurs in Ahoy, genaamd Ladiesfair. Het kantoor van VKOZ vond deze dag in Ahoy plaats. Hierbij keken we op de levendige beursvloer en konden we meegenieten van de muziek en iedereen in het roze!

Vrouwen lopen door het hele land hard

Tijdens Pink Ribbon Day, waar iedereen aangemoedigd wordt om roze te dragen en even stil te staan bij de ziekte waar Pink Ribbon geld voor ophaalt, is deze editie in andere steden georganiseerd. Zo kan niet alleen in Rotterdam de Ladiesrun gelopen worden, maar ook in Eindhoven, Utrecht en Groningen.

Bekijk hier de aftermovie van het evenement.

"Run a smile on your face."

Zoom in op:
Sponsoren. Zij zijn een belangrijk onderdeel voor het succes van publieksevenementen. Maar hoe trek je sponsoren aan voor je evenement? Lees ons blog voor verschillende tips.

Wist je dat...
Rotterdam Ahoy ook als locatie voor sportevenementen wordt gebruikt? Zo vindt er ook het ABN AMRO tennistournooi plaats!

Meer weten?
Bekijk de website van Pink Ribbon om meer te weten over waar ze voor staan en wat voor moois ze allemaal  doen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

CHIO Rotterdam

RELATIE EN SPORTEVENEMENT
Bericht openen
nn marathon rotterdam

Marathon Rotterdam

Marathon Rotterdam
Like2Run

Grootste sportevenement van Nederland

De Marathon Rotterdam is het grootste jaarlijks en eendaags sportevenement in Nederland en wordt elke editie live uitgezonden op NOS. Het marathonweekend vindt plaats in april en is een mix van (top)sport en volksfeest met 925.000 bezoekers, welke mede mogelijk is gemaakt door 1.800 vrijwilligers.

De rol van VKOZ was om samen met de eindproducent van het event te werken en voor de coördinatie voor de film De Marathon. In 2012 is VKOZ hiervoor gevraagd en hierna hebben we drie edities mogen coördineren.

live event

Publieksevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

925.000

projectmanagement vkoz

Project

productie VKOZ

Productie

Vrijwilligers

1800

Sport gecombineerd met veel gezelligheid

Tijdens de marathon is er veel aandacht voor de wedstrijdlopers en de veiligheid tijdens het gehele event. Het behouden van de veiligheid gebeurt door onder andere verkeersregelaars. De amateurlopers starten met (onze) Lee Touwers en er is gedurende de hele dag veel gezelligheid. De lopers finishen op De Coolsingel met veel muziek en bekenden die hen langs de kant aanmoedigen. Hierdoor is het elk jaar een groot feest.

Tijdens de editie van 2012 werd de film De Marathon gefilmd. Diederick Koopal was regisseur hiervan. Gedurende de opnames liepen de acteurs regelmatig mee en ook werd de bekende finishscène opgenomen tijdens het evenement.

Succesvolle ondersteuning van loopevenementen

Voor zowel VKOZ als de eindproducent is de samenwerking als positief ervaren. Alle partijen hielpen graag mee aan de typische Rotterdamse film en was zeel succesvol. Vanwege de goede samenwerking hebben wij ook andere loopevenementen voor meerdere jaren ondersteund. Door de jaren heen is De Marathon vooral door het programma eromheen alleen maar groter geworden en inmiddels staat deze op de 5e plek van snelste marathonsteden ter wereld!

Bekijk hier de aftermovie van De Marathon!

"You'll never walk alone."
Gerry & The Pacemakers

Zoom in op:
De vrijwilligers. Zonder de 1800 vrijwilligers tijdens het evenement kan De Marathon niet gerealiseerd worden. Zij helpen om het evenement tot in de puntjes goed uit te voeren.

de film marathon

Wist je dat...
De film De Marathon tijdens de editie van 2012 is gefilmd, zonder dat de deelnemers en toeschouwers hier iets van wisten? De bekende finishscène is deze dag ook opgenomen!

Meer weten?
Bekijk de website van De Marathon om meer informatie te krijgen over het evenement. Er wordt namelijk ook veel rondom het evenement georganiseerd.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Ladiesrun Rotterdam

SPORTEVENEMENT EN BEURS

CHIO Rotterdam

RELATIE EN SPORTEVENEMENT

Rotterdam viert de stad!

CULTURELE MANIFESTATIE
Bericht openen
cpc loop den haag

CPC Loop en Vredesloop

CPC Loop en Vredesloop Den Haag
Like2Run

Coördineren van meerdere loopevenementen

Like2run organiseerde zowel de CPC loop als de Vredesloop Den Haag voordat ze gingen samenwerken met sportmarketingbureau Golazo sports. Beide loopevenementen vinden plaats in Den Haag en VKOZ heeft vanaf 2012 meerdere jaren samengewerkt met de producent van meerdere loopevenementen. Naast de twee evenementen in Den Haag, hebben we bijgedragen aan de productie van drie loopevenementen in Rotterdam: De Marathon, Ladiesrun en Bruggenloop.

live event

Publieksevent

locatie

Den Haag

deelnemers

200.000

projectmanagement vkoz

Project

productie VKOZ

Productie

vredesduif

1

CPC Loop

De City Pier City Loop, ook wel de CPC Loop, is de bekendste loop van Den Haag en vond jaarlijks in begin maart plaats. Het centrale punt hierbij is het Malieveld, waardoor een soort unieke festivalsfeer ontstaat. Dit komt voornamelijk door de sponsoren die met winkeltjes stonden en de foodtrucks en andere marktkraampjes die op het veld staan. Dit Haagse familie-evenement trekt elk jaar weer tienduizenden deelnemers die worden aangemoedigd en vermaakt door enthousiaste toeschouwers en bands. Met 200.000 bezoekers is de CPC Loop het grootste evenement van de stad. Zowel nationaal als internationaal is er veel belangstelling voor de snelle halve marathon.

Vredesloop

De Vredesloop is sinds 2013 een vast hardloopevenement in het Vredesweekend in Den Haag. Het hardloopevent heeft een route rond het mooie Vredespaleis en langs diverse historische monumenten, wat zorgt voor een indrukwekkend parcours. Bij dit evenement kunnen lopers kiezen uit vier afstanden.

Bij de Haagse sportevenementen zijn Rotterdamse partners en vrijwilligers ook aanwezig om de evenementen tot een succes te brengen. Tijdens het evenement liep een “vredesduif” als mascotte rond die voor een goede sfeer zorgde.

Bekijk hier de aftermovie van de CPC Loop Den Haag.

"Run a smile on your face."

Zoom in op:
De pre-eventbriefing van je event. Je bent maandenlang met elkaar het evenement aan het organiseren en dan is het moment daar. Maar vergeet niet een goede briefing net voor het evenement te geven. Lees ons blog met verschillende tips.

Wist je dat...
Het malieveld het grootste grasveld in het centrum van Den Haag is? Het staat vooral bekend om de evenementen die er worden georganiseerd. Je kunt de locatie als kloppend hart voor je evenement gebruiken!

Meer weten?
Bekijk de website van Golazo Sports om meer over hen te weten te komen. Bijvoorbeeld over welke fiets- en wandelevenementen zij organiseren. 

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Marathon Rotterdam

SPORTEVENEMENT

Ladiesrun Rotterdam

SPORTEVENEMENT EN BEURS
Bericht openen
bruggenloop rotterdam

Bruggenloop Rotterdam

Bruggenloop Rotterdam
Like2Run

Drie edities van de Bruggenloop

De Bruggenloop is een loopevenement in Rotterdam die jaarlijks plaatsvindt in December. De deelnemers lopen over vijf bruggen en het parcours is 15 km. VKOZ heeft in 2012 na een succesvolle marathon andere loopevenementen van Like2Run gecoördineerd. Daarvan hebben wij bij drie edities van De Bruggenloop mogen helpen. Naast alle diverse werkzaamheden rond de productie was een belangrijke taak de coördinatie van de vele vrijwilligers rondom dit evenement.

logo like2run
live event

Publieksevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

35.000

projectmanagement

Project

productie VKOZ

Productie

Erasmusbrug

5

Kerstsfeer proeven tijdens het lopen

Zowel de start als de finish zijn bij De Kuip, waar het plein helemaal is aangekleed in kerstsfeer. Iedere deelnemer krijgt ook een kerstmuts met een lampje erin. Het evenement begint later in de middag, zodat de lampjes goed zichtbaar zijn wanneer het vroeg donker wordt.

Er is ook een mogelijkheid om te lopen met collega’s en zakenrelaties door de Businessrun te doen.

Parcours over vijf bruggen

De deelnemers starten bij De Kuip, waarna ze over de Olympiaweg lopen richting het Wilhelminaplein en als eerste de Erasmusbrug en de Nieuwe Leuvebrug oversteken. De Bruggenloop gaat dan verder richting de Verlengde Willemsbrug en de Boerengatbrug naar de Maasboulevard. De laatste brug waar overheen gelopen wordt is de Van Brienenoordburg, waar de route wordt vervolgd naar de finish, ook bij De Kuip.

Bekijk hier de aftermovie van De Bruggenloop Rotterdam.

"Rotterdam. Make it Happen."

Zoom in op:
De pre-eventbriefing van je event. Je bent maandenlang met elkaar het evenement aan het organiseren en dan is het moment daar. Maar vergeet niet een goede briefing net voor het evenement te geven. Lees ons blog met verschillende tips.

Wist je dat...
Rotterdam en omgeving 111 bruggen en sluizen telt? Zo kan het verkeer op land en op water goed gecombineerd worden.

Meer weten?
Bekijk deze eventlocatietip over het organiseren van een evenement in De Kuip. Er is op deze locatie namelijk veel meer mogelijk dan je denkt!

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Marathon Rotterdam

SPORTEVENEMENT

Ladiesrun Rotterdam

SPORTEVENEMENT EN BEURS
Bericht openen
muziektheater hollands diep - stilte van saar

Muziektheater Hollands Diep

Muziektheater Hollands Diep
MHD

Cultuur heeft ook commercie nodig

Het Muziektheater Hollands Diep, afgekort MHD, in Dordrecht maakt voorstellingen met hedendaags nieuw operarepertoire en bewerkt bekende klassieke stukken tot originele muziektheatervoorstellingen. MHD onderscheidt zich van veel operagezelschappen, doordat zij vooral op unieke locaties spelen. MHD heeft VKOZ gevraagd voor hulp bij onder andere de marketingcommunicatie en het creëren van meer economische waarde. Veel organisaties in de culturele sector zijn afhankelijk van subsidies, maar moeten ook kunnen aantonen dat ze zelf inkomsten genereren. Daarnaast werkten wij aan het programma, fondsenwerving, donateurs, organisatie en communicatie.

logo mhd
live event

Publieksevent

locatie

Dordrecht

deelnemers

12.500

projectmanagement vkoz

Project

communicatie VKOZ

Communicatie

Theatervoorstellingen

7

Wereldpremière De Stilte van Saar

Het nieuwe muziektheaterstuk De Stilte van Saar, in samenwerking met VOCAALLAB, vertelt een actueel verhaal over een meisje dat zichzelf is kwijtgeraakt, omdat ze zichzelf alleen maar kan zien door ogen van anderen. De wereldpremière vond plaats op 22 februari 2012 in het toen net verbouwde Energiehuis in Dordrecht.

Om jongeren te betrekken bij de nieuwe opera De Stilte van Saar, is in samenwerking met Stichting Culturele Educatie ToBe een speciaal project opgezet: het jongerenprogramma: It’s my Voice. Het project bestond uit workshops, podiumoptredens en filmpresentaties onder leiding van ervaren coaches. Aan het begin van iedere voorstelling presenteerden leeftijdgenoten van Saar hun eigen liedjes en films over het thema van de opera.

Het hele jaar door diverse voorstellingen

MHD voerde ook andere producties uit: H. van Adem, een kindervoorstelling langs theaters en scholen in Nederland en België. Pirosmani, een act voor de grote overzichtstentoonstelling van de Georgische schilder Pirosmani in het Dordrechts Museum. The Singing Catwalk, tijdens de manifestatie Dordt Monumenteel een theaterkostuumshow, waarbij tevens een aantal kostuums werden verkocht per opbod. Klaagliedjes, een voorstelling met zes gerenommeerde zangeressen met heel verschillende muzikale stijlen zingen samen in een nieuwe compositie van de Klaagliederen. Boris Godoenov, in samenwerking met het Dordrechts Museum een nieuwe operavoorstelling van deze Russische opera van Moessorgsky. Deze voorstellingen waren het hele jaar door te bewonderen.

bachfestival

Bachfestival in Dordrecht.

theaterfestival bies

Theaterfestival BIES!

Bach op festivals

MHD maakt voorstellingen met hedendaags nieuw operarepertoire en bewerkt bekende klassieke stukken tot originele muziektheatervoorstellingen. Speciaal voor het Theaterfestival BIES! en het Bachfestival maakte MHD samen met VOCAALLAB de voorstelling Lijfmotetten: een muziektheatervoorstelling op basis van motetten van Bach, over geest en lichaam. Met tevens de gedichtenwedstrijd Lichaam en Geest. Tijdens het Bachfestival viert Dordrecht de verjaardag van Johann Sebastian Bach met verschillende concerten en activiteiten op binnen- en buitenlocaties in de historische binnenstad. BIES! is een publieksfestival voor theater in de Hollandse Biesbosch, op het Museumeiland, waarbij het unieke landschap een belangrijke rol speelt.

"Heel veel dank voor je grote zorgvuldigheid en precisie waardoor de organisatie op een hoog niveau is gekomen!"

Cilia Hogerzeil - Muziektheater Hollands Diep

Zoom in op:
Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit fonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

theater nederland

Wist je dat...
We in Nederland 467 theaters hebben, met in totaal 671 theaterzalen? Genoeg plek voor mooie voorstellingen als deze!

Meer weten?
Bekijk de evenementenlocatie het Energiehuis in Dordrecht voor alle mogelijkheden. Er kunnen namelijk veel verschillende soorten evenementen in het Energiehuis georganiseerd worden!

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Scroll naar boven