nn marathon rotterdam

Marathon Rotterdam
Like2Run

Grootste sportevenement van Nederland

De Marathon Rotterdam is het grootste jaarlijks en eendaags sportevenement in Nederland en wordt elke editie live uitgezonden op NOS. Het marathonweekend vindt plaats in april en is een mix van (top)sport en volksfeest met 925.000 bezoekers, welke mede mogelijk is gemaakt door 1.800 vrijwilligers.

De rol van VKOZ was om samen met de eindproducent van het event te werken en voor de coördinatie voor de film De Marathon. In 2012 is VKOZ hiervoor gevraagd en hierna hebben we drie edities mogen coördineren.

live event

Publieksevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

925.000

projectmanagement vkoz

Project

productie VKOZ

Productie

Vrijwilligers

1800

Sport gecombineerd met veel gezelligheid

Tijdens de marathon is er veel aandacht voor de wedstrijdlopers en de veiligheid tijdens het gehele event. Het behouden van de veiligheid gebeurt door onder andere verkeersregelaars. De amateurlopers starten met (onze) Lee Touwers en er is gedurende de hele dag veel gezelligheid. De lopers finishen op De Coolsingel met veel muziek en bekenden die hen langs de kant aanmoedigen. Hierdoor is het elk jaar een groot feest.

Tijdens de editie van 2012 werd de film De Marathon gefilmd. Diederick Koopal was regisseur hiervan. Gedurende de opnames liepen de acteurs regelmatig mee en ook werd de bekende finishscène opgenomen tijdens het evenement.

Succesvolle ondersteuning van loopevenementen

Voor zowel VKOZ als de eindproducent is de samenwerking als positief ervaren. Alle partijen hielpen graag mee aan de typische Rotterdamse film en was zeel succesvol. Vanwege de goede samenwerking hebben wij ook andere loopevenementen voor meerdere jaren ondersteund. Door de jaren heen is De Marathon vooral door het programma eromheen alleen maar groter geworden en inmiddels staat deze op de 5e plek van snelste marathonsteden ter wereld!

Bekijk hier de aftermovie van De Marathon!

"You'll never walk alone."
Gerry & The Pacemakers

Zoom in op:
De vrijwilligers. Zonder de 1800 vrijwilligers tijdens het evenement kan De Marathon niet gerealiseerd worden. Zij helpen om het evenement tot in de puntjes goed uit te voeren.

de film marathon

Wist je dat...
De film De Marathon tijdens de editie van 2012 is gefilmd, zonder dat de deelnemers en toeschouwers hier iets van wisten? De bekende finishscène is deze dag ook opgenomen!

Meer weten?
Bekijk de website van De Marathon om meer informatie te krijgen over het evenement. Er wordt namelijk ook veel rondom het evenement georganiseerd.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Ladiesrun Rotterdam

SPORTEVENEMENT EN BEURS

CHIO Rotterdam

RELATIE EN SPORTEVENEMENT

Rotterdam viert de stad!

CULTURELE MANIFESTATIE
Scroll naar boven