CHIO Rotterdam

CHIO Rotterdam
Stichting CHIO

Vijf jaar productie van een 5-sterrenevenement

Concours Hippique International Officiel, afgekort het CHIO, is een internationale meerdaags spring- en dressuur-concours op het hoogste niveau binnen de paardensport. Dit evenement vindt jaarlijks in het Kralingse Bos in Rotterdam plaats. In 2012 heeft voormalig tv-producent Hans Heesterbeek VKOZ gevraagd voor de coördinatie tijdens de opbouw en het evenement zelf. Wij hebben vijf jaar samengewerkt aan deze grote productie.

live event

Relatie en sportevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

50.000

productie VKOZ

Productie

kalender

4

Paard

156

Meer dan alleen paardensport

Het CHIO is meer dan alleen de paardensport; er is ook veel aandacht voor gezelligheid, zakelijk netwerken, fun for kids, shows, shoppen en entertainment. Ook wel het bekende Stroodorp. Daarnaast doet het NOS een live verslaglegging en voor de liefhebbers wordt het evenement uitgezonden op televisie. De Koninklijke familie en andere VIP’s brengen een bezoek aan het evenement als persoonlijk uitje.

Om dit vierdaagse 5-sterrenevenement te kunnen realiseren, wordt er heel het jaar aan de organisatie gewerkt en begint de opbouw twee maanden van tevoren. Daarbij hebben we veel vrijwilligers en sponsoren nodig om voor de faciliteiten te kunnen zorgen.

Op het evenement zelf is er één persoon die coördineert vanuit de centrale post en heeft contact met 12 divisies. Dit was Marjolein van VKOZ. Zo zorgden wij ervoor dat er goed werd gecommuniceerd met divisies zoals hospitality, beveiliging, EHBO, stallen, schoonmakers en catering. Voor de mindervaliden was Aafje aanwezig met golfkarretjes; zij zorgden ervoor dat mensen op de evenementenlocatie vervoerd konden worden.

Een bijzondere ervaring rijker

We zijn trots op alle partijen die met enthousiasme en plezier aan het evenement werkten. Zij zorgden ervoor dat alles soepel verliep. Zowel Hans als wij vinden het belangrijk om te investeren in relaties met alle verschillende partijen en hen goed te behandelen. Zo doet iedereen het werk met plezier. Ondanks een gecompliceerde en grote productie om dit 5-sterrenevenement waar te maken en het inspelen op elementen zoals het weer, zijn we trots dat we hieraan hebben deelgenomen en een ervaring rijker zijn. Hierdoor kunnen wij ook voor zakelijke evenementen op elke locatie een evenement produceren.

Hans heesterbeek

VKOZ ondersteunde Hans Heesterbeek met de coördinatie van het CHIO.

"Het is goed schakelen met jou en we vinden het heel knap hoe je in een productie die al bijna staat je binnen 1 dag alles eigen maakt. Écht goed!"
Marielle Franken, CHIO

Zoom in op:
Sponsoren. Zonder gesponsorde materialen hadden we het evenement niet kunnen realiseren. Lees ons blog om creatieve ideeën te krijgen voor de sponsoren van je event. 

Wist je dat...
Je voor je event een mooie tent of zelfs een tijdelijk gebouw kunt laten plaatsen op een bedrijfsterrein? Bekijk de website van Neptunus voor alle mogelijkheden.

Meer weten?
Bekijk de website van het CHIO om meer over de stichting te weten te komen. Je kunt nog veel meer informatie op de website vinden!

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Rotterdam viert de stad!

CULTURELE MANIFESTATIE
Scroll naar boven