Koning Zuidplas Theatertour

Koning Zuidplas Theatertour
Gemeente Zuidplas

Dochters van de koning strijden om de eer

Theatertour Gemeente Zuidplas werd georganiseerd om de vier dorpen die met elkaar één gemeente vormen, te verbinden. VKOZ is door Hans Heesterbeek gevraagd om de productie van dit event, ook wel Koning Zuidplas Theatertour, te regelen. Het is een groot openluchtspektakel met onder meer theater, muziek en dans. De verhaallijn van Koning Zuidplas is als volgt: de koning regeert de gemeente, maar is moe. Hij zoekt opvolging en laat zijn vier dochters, prinsessen, strijden om die eer. Zij mogen zich presenteren in alle vier de dorpen.

live event

Parade

locatie

Zuidplas

deelnemers

43.000

productie VKOZ

Productie

Dorp

4

1

Een evenement dat mensen met elkaar verbindt

In elk dorp werd gevraagd aan lokale verenigingen om een optreden te verzorgen. Hierbij gaven amateurs in elk dorp een professioneel optreden, wat een onderdeel was van het complete optreden. Daarbij konden inwoners van andere dorpen meekijken op grote videoschermen. Ook kon het publiek meerijden met een speciale cabriobus.

Er ontstaat een probleem, want in het verhaal krijgen de zussen gaandeweg ruzie. De prins van Oud-Verlaat kan dit niet oplossen, waardoor Bert van Leeuwen, EO-presentator van Het Familiediner, bijspringt.

Het Familiediner

In Nieuwerkerk aan den IJssel vond Het Familiediner aan een lange tafel in De Dorpsstraat plaats. Winkeliers in deze straat verzorgden dit afsluitende diner, wat zorgde voor een feest in het dorp. Bert van Leeuwen legde op deze manier de ruzies van de zussen bij. De vier dorpen zijn door deze parade nader tot elkaar gekomen.

Bekijk de samenvatting van de Koning Zuidplas Theatertour

"Bij elkaar komen is een begin
bij elkaar blijven is vooruitgang
met elkaar samenwerken is succes."
Henry Ford

Zoom in op:
Eén van de vier diensten van VKOZ: productie. Bekijk onze pagina om erachter te komen hoe het inzetten van deze dienst werkt.

Hans heesterbeek

Wist je dat...
VKOZ eerder heeft samengewerkt met Hans Heesterbeek voor de productie van het CHIO Rotterdam in het Kralingse bos? 

Meer weten?
Lees ons blog over hoe je sponsoren aantrekt bij je evenement. Een theatertour als deze kan namelijk niet georganiseerd worden zonder sponsoren.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Serious Game ‘Wie Helpt?’

NATIONALE PUBLICITEIT

MKB Ledenfestival

NETWERKEVENT
Scroll naar boven