Mobike RotterdamNaam:

Wat:

Waar:

Wanneer:

Bezoekers:

VKOZ:
Mobike Rotterdam

promotie

Rotterdam

2017

Rotterdam

conceptontwikkeling & projectmanagement
Mobike Rotterdam promotie
Mobike Rotterdam

Mobike, ’s werelds eerste en grootste aanbieder van deelfietsen, startte in november 2017 met een pilot in Rotterdam. Hierbij werd gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij in eerste instantie 150 fietsen werden geplaatst. Het doel van de pilot was om het gebruik van de hightech fietsen intensief te monitoren, op basis waarvan de opzet zoveel mogelijk kon worden afgestemd op de wensen van de gebruikers en andere belanghebbenden in Rotterdam.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van hightech toepassingen. Met behulp van de Mobike app kunnen gebruikers eenvoudig de dichtstbijzijnde fiets vinden en daarnaast zijn alle fietsen voorzien van een slim slot dat je eenvoudig open ‘appt’ met je telefoon. Ook zijn alle fietsen voorzien van een GPS tracker, waardoor op elk moment de locatie en de staat van de fiets kan worden gemonitord. Hiermee kan het Mobike straatteam ervoor zorgen dat verkeerd geparkeerde fietsen of kapotte fietsen snel worden verwijderd of verplaatst. Het streven is dat meer dan 95% van de Mobike fietsen in Rotterdam correct geparkeerd zijn en goedwerkend zijn.

Samenwerking in Rotterdam
Voor de lancering in Nederland heeft Mobike voor Rotterdam gekozen, vanwege het internationale en ondernemende karakter van de stad en de no-nonsense mentaliteit van de Rotterdammers. Daarnaast werkt Mobike goed samen met de gemeente en andere belanghebbenden, om rekening te houden met de verschillende belangen en de lokale wensen. Dhr. Ronald Haverman, Mobike Nederland: ‘Fietsen moeten fietsen en zo kort mogelijk stilstaan. De hightech deelfietsen van Mobike zijn daar heel geschikt voor, omdat deelfietsen door veel verschillende mensen worden gebruikt. Zeker rond stations gaan de deelfietsen van Mobike daarom helpen het ruimteprobleem op te lossen.’ Dhr. Norman de Vos, directeur van Fox Global Logistics (Mobike partner): ‘Als Rotterdams bedrijf zijn we trots op de samenwerking met Mobike. Wij gaan er voor zorgen dat de fietsen van Mobike er in Rotterdam netjes bij staan en goed werken, zodat de Rotterdammers er met plezier gebruik van kunnen maken.’

MobikeSanta promotie
Voor zaterdag 23 december 2017 had VKOZ een promotieteam samen gesteld dat door de stad reed op Mobike deelfietsen. Zij deelden kerstmutsen en andere giveaways uit, plus coupons voor 20 gratis ritten om de Mobike fiets te proberen. Daarnaast liep er via social media een #MobikeSanta actie, waarmee je kans maakte op een jaar lang gratis fietsen. De promotie leverde ook mooie foto’s van Rotterdam op!

Mobike Nederland