TL serious game

Serious game 'Wie Helpt?'
TanteLouise

TanteLouise maakt zich sterk

TanteLouise maakt zich sterk om ouderenmishandeling tegen te gaan. Dit omdat ouderenmishandeling vaker voorkomt dan we denken; ongeveer 1 op de 20 ouderen heeft hiermee te maken. TanteLouise wil dit probleem graag aanpakken en ze zijn goed in het signaleren ervan. Hierbij hebben zij wel hulp nodig. Dit zal gebeuren aan de hand van de Serious Game ‘Wie Helpt?’ in de vorm van nationale publiciteit. ‘Publiciteit is aandacht van de media waarbij iets bekend wordt gemaakt’. Deze is ontwikkeld om ouderenmishandeling sneller te leren signaleren. De game wordt gebruikt als leermiddel voor eigen medewerkers, maar kan breed worden ingezet. In een jaar tijd is deze app samengesteld en zou moeten werken voor alle organisaties en doelgroepen.

 

live event

Congres

locatie

Bergen op Zoom

deelnemers

400

conceptontwikkeling VKOZ

Concept

communicatie VKOZ

Communicatie

Game console

1

Een evenement als onderdeel van een grotere campagne

Voor de lancering van de game was een congres georganiseerd. Hierbij zouden onder andere zorginstellingen uitgenodigd worden en zou er ook gefocust worden op scholen. De doelgroep hierbij was groot, maar voor iedere subdoelgroep was een toolkit ontwikkeld. De game werd onder de aandacht gebracht bij verschillende organisaties, wat tevens het doel van ons designplan en uitnodigingstraject was. Het evenement was de kern van de campagne en dit moest iets vertellen en laten zien met content en impact waar de mensen en media over willen praten en willen delen.

Dag van de Sociale Rechtvaardigheid

Op 20 februari 2020 was de dag van de sociale rechtvaardigheid en op deze dag vond ook het congres plaats. Een mooi moment om het congres te organiseren. Het bewustzijn over ongelijkheid, werkloosheid, sociale uitsluiting en armoede wordt namelijk op deze dag vergroot.

Voor de publiciteit heeft VKOZ de communicatiestrategie en het event design opgezet inclusief contentformat, uitnodigingstraject en toolkits. Patricia heeft verschillende mooie interviews geschreven welke gebundeld zouden worden in een verhalenboek.

Theater De Maagd

"De beste zorg, waar thuis ook is."
TanteLouise

Zoom in op:
Patricia van RedFactor, onze vaste tekstschrijfster van VKOZ! Zij schrijft ook onze webteksten. Lees meer over Patricia in haar blog.

Wist je dat...
Je VKOZ ook alleen in kunt zetten voor een publiciteitscampagne? Bekijk de pagina communicatie voor meer informatie.

Meer weten?
Bekijk de website van TanteLouise om meer informatie te vinden.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Scroll naar boven