Congres gemeente Rotterdam

Congres Stop Ondermijning!
Gemeente Rotterdam

Leer met en van collega’s

Ondermijning is een steeds groter thema in de politiek en de media. Veel collega’s binnen de Gemeente Rotterdam hebben hiermee te maken en om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen heeft de gemeente in samenwerking met VKOZ een congres georganiseerd met als thema: ‘Stop Ondermijning!’.

Dit gebeurde door het delen van kennis voor én door collega’s in verschillende workshops. Hierbij was het doel van de Gemeente Rotterdam om door middel van informatieve en interactieve workshops de clusters met elkaar te verbinden. Plus Henny Schilders als gastspreker tijdens de plenaire opening.

live event

Congres

locatie

Rotterdam

deelnemers

200

totaalaanpak

Totaalaanpak

workshop

11

container

1

Een Rotterdams tintje

VKOZ heeft hieraan bijgedragen door een eigen ontwikkelde app te gebruiken tijdens het event: de OndermijningsTour. De deelnemers verdienden hierin punten door vragen te beantwoorden en bij te dragen aan de klaag- en jubelmuur. Hiermee konden zij leuke Rotterdamse prijzen winnen. Ook was het programma, de plattegrond en persoonlijk workshopschema te vinden in de app en was het een ideale tool om data mee op te halen.

Burgemeester Aboutaleb deed de opening en heeft in zijn toespraak een interne app gelanceerd. Om het event nog leuker te maken waren de improvisatieacteurs Michel en Mascha aanwezig. Zij zorgden onder andere voor interactie, steunden de dagvoorzitter Ernst Pols (van het OM) en assisteerden bij de opening en afsluiting.

Het congres vond plaats op een typisch Rotterdamse locatie: De Kuip. De 11 workshops, lunch, borrel en het plenaire gedeelte vonden plaats in de ruimtes van het Maasgebouw. Toch was dit niet genoeg, waardoor we creatief moesten zijn en besloten we een aantal workshops zelfs in de gastenkleedkamer en in de perszaal plaats te laten vinden! Buiten was er ook genoeg te doen. Zo stond er een hennepcontainer en scanbus.

Het begin van nóg meer leren

Het congres werd afgesloten door André Vervooren. Er was een prijsuitreiking, waar onder andere Hedone sweatshirts werden uitgereikt; het kledingmerk opgericht door Marco den Dunnen. Van hetzelfde merk ontvingen alle workshopgevers een mooie canvas tas.

Het event was erg geslaagd en aan de hand van een videoverslag en evaluatie uit de game is het de bedoeling dat het event tweejaarlijks gehouden zal worden. Dit zal voor meerdere mooie samenwerkingen leiden.

Bekijk hier de Behind the scenes video

"VKOZ levert veel kwaliteit bij de organisatie van evenementen."
Gemeente Rotterdam

Zoom in op: 
De Improvisatieacteurs. Ben je benieuwd wie de improvisatie-acteurs zijn en wat ze precies doen? Lees hun eigen blog waarin ze zichzelf voorstellen!

Wist je dat...
Bij ondermijning de onder- en bovenwereld met elkaar vermengd raken? Criminelen maken namelijk gebruik van legale bedrijven en diensten om illegale activiteiten te volbrengen.

Meer weten?
Bekijk deze eventlocatietip over het organiseren van een evenement in De Kuip.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Scroll naar boven