EventSummit 2020

EventSummit
VKOZ events & communicatie

Concepten brouwen in Ahoy Rotterdam

EventSummit is een groot eendaags platform voor de totale festival- en evenementenbranche. Deze keer werd de beurs georganiseerd in Ahoy Rotterdam na het grote succes in 2019. ‘Een beurs is een georganiseerde markt waar in dit geval vooral diensten worden gekocht en verkocht’. VKOZ nam hieraan deel op 30 januari 2020. Hierbij hadden we een eigen stand op de zogenaamde Rotterdam Straat. Dit is een plein waar verschillende Rotterdamse locaties met hun stand staan. Dit plein bevond zich in de hal ‘Steden & Regio’s’.

Ons doel tijdens EventSummit was om de bezoekers te verrassen en inspireren met onze activatie ‘Hier brouwen wij onze concepten’. Dit was tevens het thema van VKOZ voor de beurs. Dit omdat wij zijn gevestigd in het monumentale Heinekengebouw.

live event

Beurs

locatie

Rotterdam

deelnemers

6500

conceptontwikkeling VKOZ

Concept

productie VKOZ

Productie

Beursstand eventsummit

28

Grabbelen in de Rotterdam Straat

De 13.500 m2 beursvloer was overzichtelijk ingericht in thema’s zoals entertainment, techniek, locaties, festivals en verder ingedeeld in straten. Samen met Rotterdam Partners, RDM Events, Hilton, ss Rotterdam, Wereldmuseum, Spido, De Doelen, Maritiem Museum, Luxor Theater, Theater Rotterdam en nog veel meer Rotterdamse stands zorgden wij voor een onvergetelijke belevenis.

Het brouwen van onze concepten namen wij erg letterlijk: in onze stand waren wij live aan het brouwen met de bezoekers. We dachten met hen mee en brainstormen over hun events. Daarnaast hadden wij in opdracht van EventSummit en in samenwerking met Rotterdam Partners een interactief concept ontwikkeld dat voor meer reuring in de straat zorgde. We stonden op het centrale plein met ons grabbeltonspel: een groot bierfust gevuld met verschillende kleine en grote prijzen van de 28 Rotterdamse standhouders. Om te mogen grabbelen moest de bezoeker eerst een potje memory winnen door de juiste evenementenlocaties bij elkaar te zoeken. Wij hebben daarmee veel bezoekers blij gemaakt met geweldige prijzen!

Rotterdammers leerden elkaar beter kennen

Het was een mooi moment om tijdens het event onze relatie met de Rotterdamse Partners te kunnen versterken. Door onze activatie hebben we voor een goede zichtbaarheid gezorgd van de Rotterdam Straat op EventSummit.

Bekijk hier de aftermovie

"We connect you to Rotterdam."
Rotterdam Partners

Zoom in op:
Rotterdam Partners. Zij vertegenwoordigen Rotterdam op het gebied van citymarketing:
buitenlandse bedrijven, congressen, expats, toeristen en promotie.

Wist je dat...
VKOZ als professional congres organizer congressen organiseert in Rotterdam voor buitenlandse organisaties? Bekijk de pagina PCO voor meer informatie.

Meer weten?
Bekijk de video van het Rotterdam Ahoy Convention Center: een gloednieuw congrescentrum met heel veel mogelijkheden.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Scroll naar boven