RIEC conferentie

Hybride Conferentie
RIEC Rotterdam

Ondermijning zien, aanpakken, oppakken en afpakken

Het Regionale Informatie- en Expertise Centrum Rotterdam, afgekort het RIEC, richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Ze verbinden informatie, expertise en krachten van de verschillende overheidsinstanties. Ondermijning is een onderwerp waar tegenwoordig veel over wordt gesproken en om de mid term resultaten van de Versterkingspijlers naar voren te laten komen, is in samenwerking met VKOZ deze conferentie georganiseerd. Onder deze Versterkingspijlers vallen bijvoorbeeld de politie, belastingdienst en douane. Voorafgaand aan de conferentie was een werkbezoek voor minister Grapperhaus georganiseerd.

hybride conferentie

Conferentie

locatie

Rotterdam

deelnemers

180

totaalaanpak

Totaalaanpak

Film

1

3 winnaars

3

Rotterdam op je beeldscherm

Bij deze hybride conferentie waren 140 mensen online uitgenodigd, welke later in de middag aansloten. De 40 andere deelnemers bezochten het event volledig volgens de coronaregels op locatie. We hadden de 15e en 16e etage van het Inntel Rotterdam gereserveerd om gebruik te maken van het prachtige uitzicht op de Erasmusbrug en skyline. Hiermee werd een stukje Rotterdam naar de online deelnemers gebracht om de hybride ervaring zo goed mogelijk te voltooien. De openingsfilm die is gebruikt voor de verrassende opening begon met het uitzicht vanuit de panoramazaal. In deze film werd een interview met elke pijler gehouden waarom samenwerken zo belangrijk is; het onderwerp dat naar voren moet komen tijdens het event.

De doelen van het evenement waren: successen delen en vieren, inhoud ophalen, verhalen vertellen en een onderscheidend en interactief programma. De opdracht voor VKOZ was om deze doelen te vertalen naar het programma. De dagvoorzitter Ernst Pols van het Rotterdamse OM en burgemeester Aboutaleb hebben hier ook zeker aan bijgedragen.

Om de doelen verder te behalen, zijn deze omgezet in verschillende activiteiten tijdens het afwisselende programma. Zo zorgde Mascha van de improvisatieacteurs voor de verbinding tussen live en online publiek vanuit de green room, was er een rondetafelgesprek met diverse stellingen en Q&A, een break-outsessie in virtuele kamers, een ideeënbus en een quiz met uiteraard een prijsuitreiking.

Hybride als nooit tevoren

Samen met onze partner Savvy Congress hadden wij het online platform ingericht geheel in de stijl en wensen van het RIEC. Ondanks de uitdaging is het organiseren van een hybride event erg goed gelukt. We hadden tevens een randprogrammering inclusief een afsluitende borrel voor de 40 genodigden op locatie, uiteraard volgens de geldende maatregelen. Vanwege de toen opnieuw geldende coronamaatregelen vanaf 28 september 2020 is het event verplaatst van 30 september 2020 naar 2022.

Panoramazaal Inntel Rotterdam

"Maak van jouw zakelijke event een onvergetelijk moment."
VKOZ

Zoom in op:
Onze partner Savvy Congres. Lees het blog over onze samenwerking!

RIEC Rotterdam keycord

Wist je dat...
Wij keycords met twee haakjes in de huisstijl van het RIEC gebruiken? Handig! En met een papieren naambadge is deze ook nog milieuvriendelijk.

Meer weten?
Bekijk de evenementenlocatie Inntel Rotterdam, waar je prachtig uitzicht over de Erasmusbrug hebt!

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Scroll naar boven