muziektheater hollands diep - stilte van saar

Muziektheater Hollands Diep
MHD

Cultuur heeft ook commercie nodig

Het Muziektheater Hollands Diep, afgekort MHD, in Dordrecht maakt voorstellingen met hedendaags nieuw operarepertoire en bewerkt bekende klassieke stukken tot originele muziektheatervoorstellingen. MHD onderscheidt zich van veel operagezelschappen, doordat zij vooral op unieke locaties spelen. MHD heeft VKOZ gevraagd voor hulp bij onder andere de marketingcommunicatie en het creëren van meer economische waarde. Veel organisaties in de culturele sector zijn afhankelijk van subsidies, maar moeten ook kunnen aantonen dat ze zelf inkomsten genereren. Daarnaast werkten wij aan het programma, fondsenwerving, donateurs, organisatie en communicatie.

logo mhd
live event

Publieksevent

locatie

Dordrecht

deelnemers

12.500

projectmanagement vkoz

Project

communicatie VKOZ

Communicatie

Theatervoorstellingen

7

Wereldpremière De Stilte van Saar

Het nieuwe muziektheaterstuk De Stilte van Saar, in samenwerking met VOCAALLAB, vertelt een actueel verhaal over een meisje dat zichzelf is kwijtgeraakt, omdat ze zichzelf alleen maar kan zien door ogen van anderen. De wereldpremière vond plaats op 22 februari 2012 in het toen net verbouwde Energiehuis in Dordrecht.

Om jongeren te betrekken bij de nieuwe opera De Stilte van Saar, is in samenwerking met Stichting Culturele Educatie ToBe een speciaal project opgezet: het jongerenprogramma: It’s my Voice. Het project bestond uit workshops, podiumoptredens en filmpresentaties onder leiding van ervaren coaches. Aan het begin van iedere voorstelling presenteerden leeftijdgenoten van Saar hun eigen liedjes en films over het thema van de opera.

Het hele jaar door diverse voorstellingen

MHD voerde ook andere producties uit: H. van Adem, een kindervoorstelling langs theaters en scholen in Nederland en België. Pirosmani, een act voor de grote overzichtstentoonstelling van de Georgische schilder Pirosmani in het Dordrechts Museum. The Singing Catwalk, tijdens de manifestatie Dordt Monumenteel een theaterkostuumshow, waarbij tevens een aantal kostuums werden verkocht per opbod. Klaagliedjes, een voorstelling met zes gerenommeerde zangeressen met heel verschillende muzikale stijlen zingen samen in een nieuwe compositie van de Klaagliederen. Boris Godoenov, in samenwerking met het Dordrechts Museum een nieuwe operavoorstelling van deze Russische opera van Moessorgsky. Deze voorstellingen waren het hele jaar door te bewonderen.

bachfestival

Bachfestival in Dordrecht.

theaterfestival bies

Theaterfestival BIES!

Bach op festivals

MHD maakt voorstellingen met hedendaags nieuw operarepertoire en bewerkt bekende klassieke stukken tot originele muziektheatervoorstellingen. Speciaal voor het Theaterfestival BIES! en het Bachfestival maakte MHD samen met VOCAALLAB de voorstelling Lijfmotetten: een muziektheatervoorstelling op basis van motetten van Bach, over geest en lichaam. Met tevens de gedichtenwedstrijd Lichaam en Geest. Tijdens het Bachfestival viert Dordrecht de verjaardag van Johann Sebastian Bach met verschillende concerten en activiteiten op binnen- en buitenlocaties in de historische binnenstad. BIES! is een publieksfestival voor theater in de Hollandse Biesbosch, op het Museumeiland, waarbij het unieke landschap een belangrijke rol speelt.

"Heel veel dank voor je grote zorgvuldigheid en precisie waardoor de organisatie op een hoog niveau is gekomen!"

Cilia Hogerzeil - Muziektheater Hollands Diep

Zoom in op:
Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit fonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

theater nederland

Wist je dat...
We in Nederland 467 theaters hebben, met in totaal 671 theaterzalen? Genoeg plek voor mooie voorstellingen als deze!

Meer weten?
Bekijk de evenementenlocatie het Energiehuis in Dordrecht voor alle mogelijkheden. Er kunnen namelijk veel verschillende soorten evenementen in het Energiehuis georganiseerd worden!

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Scroll naar boven