Verbeteragenda Entree

Verbeteragenda Entree
Gemeente Rotterdam

Successen vieren met verschillende partners

Eind 2021 is de Verbeteragenda Entree opgeleverd; te weten een structurele samenwerkings-en verbeteragenda ten behoeve van de studenten Entree opleidingen (mbo-1). Na 2 jaar willen de MBO scholen en de Gemeente Rotterdam graag de uitkomsten presenteren.

Dit project behelst verschillende subprojecten en daarom ook verschillende contactpersonen. De wens hierbij vanuit de klant is om hier gestructureerd mee aan de slag te gaan. De gemeente Rotterdam heeft VKOZ events & communicatie gevraagd om te helpen met de organisatie en coördinatie van dit evenement.

Samen met de vier mbo-scholen Albeda college, Lentiz, STC en Zadkine, samenwerkingspartners uit regio Rijnmond en werkgevers worden de uitkomsten van het project 'Verbeteragenda Entree' gepresenteerd. Hierin wordt terug- en vooruitgeblikt, worden successen gevierd, partijen geïnformeerd over verschillende sub projecten en kennis gedeeld. Het is tevens belangrijk om de studenten een rol te geven.

live event

Congres

locatie

Rotterdam

deelnemers

65

totaalaanpak

Totaalaanpak

locatie

4

12

Een interactief programma

Zo hebben we de studenten een rol gegeven in het programma. VKOZ heeft een interactief programma met zorg opgesteld en vormgegeven met onder andere een rondetafelgesprek met studenten.

De interactiviteit met de zaal werd opgewekt door dagvoorzitter Jethro Bos, directeur van Zadkine. Hij vormde interactiviteit door gebruik te maken van de verschillende kleuren keycords en een ouderwetse Q&A. Hij hield tevens een gesprek met wethouder Versnel in een vorm van een interview, waarin de studenten belang hadden en ervaringen werden gedeeld.

De resultaten werden getoond in een video als opening van de ochtend. Hierna is het belangrijk om ook inhoud op te halen en hiermee vooruit te kijken. Dit werd gedaan door de mbo-scholen in samenwerking met partners in de vorm van een presentatie. Doelen werden opgesteld om deze in de toekomst te kunnen behalen.

De communicatie stond centraal

Tijdens de verzorging van het evenement was voornamelijk de communicatie erg belangrijk. Dit is geheel verzorgd door VKOZ in onder andere het uitnodigingstraject. Alle vormen van communicatie is geschreven door VKOZ, waarin het van belang was om alle belangrijke informatie juist over te brengen. Dit heeft geresulteerd in een opkomst van 65 deelnemers!

Daarnaast is alle input vanuit de mbo-scholen vertaald naar een compleet programma voor de ochtend. Hierin heeft VKOZ gezorgd voor de rode draad en is alles één geheel geworden. Dit is onder andere gedaan door het ontwerpen van de gehele presentatie. Door de presentaties van de mbo-scholen samen te voegen en alle algemene onderwerpen goed te verwerken, hebben alle onderwerpen één geheel gevormd.

Advies vanuit VKOZ was om een fotograaf voor professionele foto's in te zetten in plaats van een goodiebag. Foto's kunnen in de toekomst goed gebruikt worden in de communicatie.

Bekijk hier de behind the scenes video

"Wat een mooi event was het vanochtend! Super leuk om erbij te zijn."
Mayke Kuijpers - Zadkine Startcollege

Zoom in op:
Eén van de vier diensten van VKOZ: communicatie. Je kunt ons namelijk inzetten waar jij wilt! Neem een kijkje op onze website om te zien wat je kunt verwachten.

keycords

Wist je dat...
Je diverse kleuren keycords kunt gebruiken om zo de deelnemers van elkaar te onderscheiden? Zo zie je van een afstand al van elkaar wie waar bij hoort.

Meer weten?
Het STC is beschikt naast mbo-opleidingen ook over een zaal geschikt voor evenementen. Met aan de ene kant uitzicht over de haven van Rotterdam en de andere kant de skyline. Bezoek de website om meer te weten te komen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Scroll naar boven