Opening WoZ

Werkstation op Zuid
Gemeente Rotterdam

Van oud Gamma gebouw naar sociale locatie

Werkstation op Zuid is een plek waar mensen met een uitkering terecht kunnen. Zij worden geholpen bij de stap naar werk, wat bijvoorbeeld mogelijk is in de kringloopwinkel Rataplan, die in hetzelfde gebouw is gevestigd. Afgelopen maanden is Gemeente Rotterdam druk bezig geweest met de make-over van het oude Gamma gebouw. Wist je dat het gebouw in de tussentijd ook als GGD priklocatie heeft gediend?

Naarmate de opening dichterbij kwam, heeft Gemeente Rotterdam de hulp van VKOZ ingeschakeld. Er werden namelijk veel mensen verwacht en er moest nog veel gebeuren. De feestelijke opening moest ook een inhoudelijk programma bevatten met een plenair gedeelte en een informatieve rondleiding.

live event

Opening

locatie

Rotterdam

deelnemers

300

totaalaanpak

Totaalaanpak

7 haltes WoZ

7

1

Middagprogramma met inhoud

VKOZ heeft een middagprogramma samengesteld met Christl van Gerven als dagvoorzitter. Zij vertelde over het Werkstation aan de ruim 300 gasten. Wethouder Tim Versnel was ook te gast en hij opende het Werkstation op een officieel moment met het doorknippen van het lint.

Hierna was het voor de gasten tijd om langs de zeven stations te gaan en informatie op te doen over alle mogelijkheden binnen het Werkstation. Zo werd er onder andere verteld over programma S.T.A.R.T., het Poortproces en kringloopwinkel Rataplan. Na het inhoudelijke programma was er tijd voor een netwerkborrel onder het genot van een drankje en muziek van het Bentinck Jazz trio.

Een evenement is mogelijk op elke locatie

De opkomst voor de opening was heel hoog. Er waren ruim 100 meer gasten dan verwacht. De volle zaal betekende veel belangstelling in de opening van het Werkstation op Zuid. Er werd kennis gedeeld tijdens de borrel en een aantal gasten hebben mooie items kunnen scoren in de kringloopwinkel! Er werd gekeken naar de kleurrijke versieringen door het Werkstation, zoals de creatieve kroonluchters, muurbeschilderingen etc. Kortom een opening met veel belangstelling op een locatie die wij tijdelijk hebben omgebouwd tot eventlocatie!

Bekijk de behind the scenes video hier!

"We kijken terug op een geslaagde opening waarbij er veel belangstelling is geweest
voor het Werkstation op Zuid."
Jessy Tangel - Projectmanager Gemeente Rotterdam

Zoom in op:
Valo, onze samenwerkings-partner op het gebied van AV. Na de samenwerking bij het hybride evenement van de Week van de Dienstverlening, hebben zij ons ook dit keer ondersteund met hun specialisme.

Wist je dat...
KOCO een sociaal initiatief is? Aan de hand van vier pijlers wil KOCO de leefbaarheid in Rotterdam-Charlois verbeteren. Dit in combinatie met de verzorging van catering. Met ervaring en aanbod van maatwerk worden ieders wensen vervuld.

Meer weten?
De nieuwste locatie van Rataplan, gevestigd in hetzelfde pand als Werkstation op Zuid, opende 7 maart 2024 haar deuren. Lees meer over de samenwerking tussen de kringloopwinkel en Gemeente Rotterdam.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Scroll naar boven