ECI roundtable utrecht

ECI Roundtable
Erasmus Center for Innovation

New Business Roundtable in een nieuw jasje

Erasmus Center for Innovation (ECI), voorheen New Business Roundtable, is een Europees netwerk van executives in New Business Development en Innovation van bedrijven zoals Google, KPN, Rabobank, Royal Cosun, ASM, Boskalis, Damen, Bunge, NXP en AkzoNobel.

Jan van den Ende, professor Innovation and Technology Management bij Rotterdam School of Management aan Erasmus Universiteit Rotterdam is de initiatiefnemer hiervan. Vanaf 2018 organiseert VKOZ evenementen in samenwerking met Jan. In 2024 voor het eerst een congres onder de nieuwe naam ECI. Het stokje is overgedragen aan Murat Tarakci, professor Innovation Strategy bij Rotterdam School of Management aan Erasmus Universiteit Rotterdam.

Erasmus Center for Innovation ziet er iets anders uit. Leden kunnen namelijk kiezen voor twee verschillende pakketten: ECI Roundtable partnership of ECI Academic partnership, met als uitgangspunt samen met academici en studenten een mooiere toekomst te creëren.

live event

Congres

locatie

Utrecht

deelnemers

20

totaalaanpak

Totaalaanpak

locatie

1

professors

3

Vier keer per jaar een evenement

Om de doelen van ECI te behalen, komen vier keer per jaar innovatiemanagers van bovengenoemde bedrijven bijeen. Dit gebeurt twee keer per jaar fysiek en twee keer per jaar online. Zo hebben we in april en oktober een fysiek evenement en in januari en juni een webinar. Professoren van grote universiteiten vertellen hun verhaal en delen kennis. Ook de leden kunnen spreker zijn op de evenementen.

Diverse onderwerpen worden besproken die relevant zijn voor de innovatiemanagers. Netwerken staat hierbij centraal, zodat ervaringen met elkaar gedeeld worden.

ECI Roundtable Utrecht

Het congres in april 2024 hebben wij georganiseerd in Utrecht, op de mooie locatie van Grand Hotel Karel V. Met het onderwerp "Agile portfolio management" zorgden we voor een interessant en informatief programma. Deze is samengesteld aan de hand van vijf sprekers met elk een ander onderwerp.

Er wordt gediscussieerd in breakout sessies, waar de innovatiemanagers onderwerpen vanuit het werkveld met elkaar delen. De pauzes in verschillende zalen zorgden ervoor dat de prachtige locatie, middenin het centrum, goed wordt gebruikt. Als afsluiting borrelden de deelnemers met elkaar tijdens een netwerkmoment onder genot van een drankje en borrelhapjes.

Karel 5

Karel V

"Marjolein en haar team hebben uitstekende ideeën voor de inrichting van events, en door hun super efficiënte werkwijze nemen ze je alle zorgen uit handen!"
Professor Jan van den Ende

Zoom in op:
De locatie Karel V in Utrecht. Een voormalig 14e eeuws klooster in het hart van Utrecht. Dit monumentaal pand heeft 13 zalen, goede gastronomie en verschillende tuinen en terrassen.

Wist je dat...
Wij 24/7 de event trends en ontwikkelingen in de gaten houden en delen deze in onze blogs? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina voor tips en inspiratie.

Meer weten?
Bezoek de website van Erasmus Center for Innovation om meer te weten te komen over het initiatief.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

International Roundtable

INTERNATIONAAL CONGRES

CIS Forum Dublin

INTERNATIONAAL CONGRES
Scroll naar boven