HTC Eindhoven

International Roundtable
Erasmus University

Duitsland komt naar Nederland

International Roundtable is een initiatief van Professor Jan van den Ende, dat hij samen met VKOZ in 2019 heeft opgezet. Dit congres was een samenvoeging van De New Business Roundtable en de RWTH Aachen, Duitsland. Innovatiemanagers van bedrijven zoals KPN, Eneco, Google, Ford, Vodafone, Bayer en Miele waren hier uitgenodigd. Door deze twee groepen samen te voegen, was het voor de deelnemers interessant om met andere bedrijven te sparren.

logo New Business Roundtable
live event

Congres

locatie

Eindhoven

deelnemers

30

totaalaanpak

Totaalaanpak

tourguide

1

2 landen

2

Speeddaten, maar dan op een andere manier

New Business Developers uit diverse branches kwamen op de High Tech Campus in Eindhoven bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. Collaboration for Innovation in Times of Industry 4.0 was het onderwerp van dit congres. Externe sprekers van bedrijven en academici zoals Frank Piller, Michael Bösinger en Aristedis Katsiorchis deelden hun verhaal met de deelnemers.

Naast de diverse presentaties en breakout sessies, hebben de deelnemers op een zakelijke manier gespeeddatet. Zo leerden zij elkaar in een hele korte tijd kennen op zakelijk gebied. Ook vond er een uitgebreide lunch op de campus plaats, waarbij de deelnemers zelf konden kiezen waar ze gingen eten. De dag werd afgesloten met een receptie.

Innovatieve locatie voor het netwerken

Het Conference Center biedt een unieke, innovatieve en duurzame locatie op de slimste vierkante kilometer van Europa. De ideale locatie voor dit event. De deelnemers werden ook rondgeleid op de campus door Cees Admiraal. Het heeft diverse zalen en lobbies, een inhouse Starbucks en diverse restaurants.

Het programma bood genoeg mogelijkheden om te netwerken tijdens dit congres, zodat de deelnemers gelegenheid hadden om met nieuwe bedrijven in contact te komen. Door het grote succes gaan we dit congres elke twee jaar te organiseren. In 2021 heeft VKOZ het programma vertaald naar een interactief online congres.

Breakout sessies

Breakout sessies gedurende de dag: deelnemers gingen in groepjes aan de slag

Zoom meeting

Met het platform Zoom werd het online congres waargemaakt

Ook online een groot succes

Wegens groot succes werd het congres in principe na 2 jaar weer in Eindhoven georganiseerd. Helaas is deze verplaatst naar een online congres vanwege de coronamaatregelen. Tijdens deze middag konden verschillende leden een eigen businesscase presenteren en gaf Fred Langerak een presentatie. Dit werd gevolgd door verschillende break-outsessies in virtuele kamers. Ondanks de onlineversie konden alle deelnemers toch met elkaar netwerken. Deze onlineversie beviel goed bij alle deelnemers en wij zullen het evenement blijven organiseren: jaarlijks een online congres of twee jaarlijks in Eindhoven.

Weer een fysieke bijeenkomst in Eindhoven

Na het congres van de International Roundtable in 2021 te hebben vertaald naar een online programma, heeft het congres op 26 september 2023 weer op de High Tech Campus Eindhoven plaatsgevonden met als thema Ecosystem Innovation.

Gedurende deze dag konden de uitgenodigde innovatiemanagers van grootbedrijven als Boskalis, Damen Shipyards, Rabobank en NXP Semiconductors met elkaar sparren. Dit kon tijdens het zakelijk speeddaten en tijdens de diverse opdrachten van de sprekers Prof. Frank Piller, Prof. Murat Tarakci, Wendy van Buren en Wouter Leten. Er is tevens een bezoek geweest aan NXP op de High Tech Campus. Een ideale gelegenheid om veel informatie op te doen!

Zakelijk speeddaten

Deelnemers konden tijdens het zakelijk speeddaten met elkaar sparren over innovatie

"Marjolein en haar team hebben uitstekende ideeën voor de inrichting van events, en door hun super efficiënte werkwijze nemen ze je alle zorgen uit handen!"
Professor Jan van den Ende

Zoom in op:
High Tech Campus Eindhoven. Een goede evenementenlocatie voor congressen als deze.

speeddaten

Wist je dat...
Zakelijk speeddaten een goede manier is om elkaar in korte tijd goed te leren kennen? Met veel humor en een belletje werkte dit erg goed. Probeer het eens uit!

Meer weten?
Bekijk wie Professor Frank Piller is en wat hij doet.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Scroll naar boven