Keynote speaker CIS Dublin

Global Forum Dublin
Council of Interntional Schools

Deelnemers over de hele wereld komen bij elkaar

VKOZ organiseerde voor en samen met Council of International Schools het jaarlijkse Global Forum on International Admission & Guidance. Council of International Schools is een ledenorganisatie gericht op internationaal onderwijs. De leden zijn ook wel members te noemen en zijn de deelnemers op het Forum. Zij worden echt betrokken doordat de sessies ook door hen gegeven worden.

In 2023 hebben wij het Global Forum in de Ierse hoofdstad Dublin georganiseerd. Hiervoor hadden we het Convention Centre Dublin afgehuurd. Van 15 tot 18 november kwamen 900 internationale scholen en universiteiten uit 72 landen over de hele wereld bij elkaar.

live event

Congres

locatie

Dublin

deelnemers

900

totaalaanpak

Totaalaanpak

workshop

46 

trinity bells

15

Elk jaar nieuwe toevoegingen

Het programma is elk jaar vergelijkbaar, maar we proberen telkens te verbeteren en elementen toe te voegen. Zo hadden we dit jaar 46 sessies met voor het eerst een 'wellbeing' sessie, een soort meditatieyoga, op vrijdagochtend. Er waren tevens drie beurzen, drie recepties: één genaamd 'First timers', één receptie in het Epic museum en een closing reception.

Ook dit jaar maakten we gebruik van de eventapp, waar alle informatie in te vinden was. Ook de app breiden we steeds meer uit en dit jaar hebben we er een element aan toegevoegd: de sprekers konden gebruikmaken van de app en een Q&A houden. De deelnemers konden in de app hun eigen schema samenstellen, plattegronden bekijken en alle andere informatie over het event vinden. Deelnemers konden ook connecten, want iedereen stond in de app.

 

 

Veel nieuwe extraatjes

Dit jaar hadden we heel wat extra's! Bij de opening hadden we een keynotespreker (Katrice horsley) uit Ierland, maar woont in zweden. Zij is een storyteller en vertelt hoe je dat in het werk of dagelijks leven kan gebruiken.

Ook hadden we voor het eerst een quiet room, welke speciaal gebruikt kon worden voor bijvoorbeeld bidden of mediteren. De Trinity Bells, een acapellagroep van 15 meiden van Trinity College, opende de closing met een typisch Iers nummer en een popsong.

Tijdens het evenement hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van duurzame en recyclebare papieren naambadges (op advies van VKOZ) en stickers met pronounces. Hiermee gaf je aan hoe je aangesproken wilt worden.

Tijdens de afsluiting werden drie awards uitgereikt aan mensen die veel hebben betekend in het internationaal onderwijs. De (netwerk)beurzen hadden we dit jaar anders verdeeld. Zo stonden op één dag alle internationale scholen (verdeeld in regio's), zodat de universiteiten hen kunnen vinden. Over de overige beurzen waren de universiteiten verdeeld, omdat dit aantal te groot werd voor één dag.

Bekijk de behind the scenes video van het CIS Forum!

"It was such a well run event, providing great connections and information for so many of our members."
 Jane Larsson - Executive Director, Council of International Schools

Zoom in op:
Het Epic museum Dublin. Dit is een bijzonder museum in Dublin, die je tijdens je stedentrip goed kunt toevoegen aan je schema!

keycords

Wist je dat...
Je verschillende kleuren keycords kunt gebruiken, zodat je elkaar van een afstand al kunt herkennen. Zo hadden we bij dit evenement groene voor internationale scholen, blauwe voor universiteiten, oranje voor supporting members en witte voor het team.

Meer weten?
Bezoek de website van CIS om meer over hen te weten te komen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

CIS Global Forum Vienna

INTERNATIONAAL CONGRES

CIS Forum Edinburgh

INTERNATIONAAL CONGRES

CIS Forum Barcelona

INTERNATIONAAL CONGRES
Scroll naar boven