CIS Forum Edinburgh

CIS Forum Edinburgh
Council of International Schools

Begin van meerdere samenwerkingen

Council of International Schools, aangeduid als CIS, is een wereldwijde ledenorganisatie die samenwerkt om internationaal onderwijs te vormen door middel van diensten voor scholen, universiteiten en individuen. Om deze leden bij elkaar te brengen, worden congressen op verschillende locaties georganiseerd. Dit keer in Edinburgh, Schotland. Deze editie in 2015 is voor het eerst georganiseerd door VKOZ. We kregen hier de opdracht om het bestaande evenement herkenbaar te laten, maar vernieuwende elementen toe te voegen. We hebben hiermee onze blauwdruk gezet voor het organiseren van toekomstige forums. Waar we in Edinburgh nog 800 bezoekers hadden, is dit inmiddels opgelopen tot 1200.

live event

Congres

locatie

Edinburgh

deelnemers

800

totaalaanpak

Totaalaanpak

CIS event app

1

Catchbox

8

Vernieuwend met een eventapp

Het jaarlijks terugkerend, internationaal evenement heeft als doel om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en te leren over de huidige trends en duurt in totaal drie dagen. Gedurende het event hadden we twee beurzen, 50 workshops, een netwerkborrel en award uitreiking. Het programma was tijdens dit forum voor het eerst te vinden in de eventapp. Hiernaast hadden we nog wel het bestaande programmaboekje, geheel in de eventbranding.

Communicatie tijdens dit event was erg belangrijk, waarvoor we hebben samengewerkt met de communicatieafdeling van het CIS. Dit was dan ook een onderdeel van ons eventdesignplan, waarbij we keken naar de verschillende elementen die belangrijk zijn voor de beleving en duidelijkheid op locatie voor de bezoeker.

Niet alleen een event, maar ook een stedentrip

De locatie van het conferentie center was midden in de stad, wat erg uniek is. We spreidden de registratie door beurshouders hun spullen de dag voor het event neer te laten zetten en mensen die nauw betrokken waren eerder te registreren. Het vertrouwde, maar vernieuwend congres verliep soepel door de faciliteiten en het CIS was zo tevreden dat het forum in 2017 is herhaald in Edinburgh.

Tijdens het event is er veel gebruik gemaakt van de informatiebalie van de stad. Mensen konden met de verkregen informatie en kortingsbonnen het event combineren met een stedentrip.

CIS forum edinburgh

De toenmalige directeur heette iedereen welkom op het forum.

"You left the forum in a stronger place than where you found it."
Nunana Nyomi - Council of International Schools

Zoom in op:
De communicatie tijdens je event. Lees ons blog over het opnemen van je communicatie gedurende je event, om zo uiteindelijk inhoud op te kunnen halen.

Wist je dat...
Je een microfoon in de vorm van een kubus kunt branden om deze het publiek in te gooien? Zo'n microfoon heet een catch box en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

Meer weten?
Het Edinburgh International Conference Center ligt midden in de stad en is een gezellige en functionele locatie. Wist je dat de locatie break-out rooms kan creëren door de wanden te verplaatsen? Bekijk de video over deze ruimte.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

CIS Forum Barcelona

INTERNATIONAAL CONGRES

CIS Global Forum Vienna

INTERNATIONAAL CONGRES
Scroll naar boven