week van de dienstverlening - gemeente rotterdam

Week van de Dienstverlening
Gemeente Rotterdam

Rotterdamse aftrap

De Week van de Dienstverlening staat in het teken van het beter en eenvoudiger maken van de gemeentelijke dienstverlening. Tijdens deze week geven gemeenten elkaar een kijkje in de keuken van de goede voorbeelden.

Voor de aftrap van de Week van de Dienstverlening vindt er een kick-off plaats in Rotterdam. In samenwerking met VKOZ heeft de Gemeente Rotterdam ervoor gekozen deze te laten plaatsvinden in het mooie Heinekengebouw in Rotterdam. Een mooie uitkomst om met trots een evenement te organiseren in de onlangs gerenoveerde zalen.

hybride conferentie

Congres

locatie

Rotterdam

deelnemers

110

totaalaanpak

Totaalaanpak

workshop

5

heinekengebouw rotterdam

1

Bereiken van zo veel mogelijk mensen

De deelnemers schreven zich in bij de inspiratiesessies die verspreid waren over twee rondes. Na de officiële opening van De week van de Dienstverlening, welke mensen vanuit huis mee konden kijken via de livestream, werden de deelnemers verdeeld over de subzalen. Hierin vonden inspirerende sessies plaats van verschillende sprekers.

Na de wissel naar de tweede ronde konden de deelnemers met elkaar netwerken tijdens een lekkere lunch met broodjes, zoetigheden en smoothies. Deze konden genuttigd worden op het dakterras van het Heinekengebouw!

Nieuwe manier van feedback vragen

Na de lunch verlieten de deelnemers het evenement met nieuwe inspiratie en informatie over de Week van de Dienstverlening. Met het achterlaten van hun keycord  in een bakje met een blije, neutrale of sombere smiley brachten ze hun stem uit over het evenement. Hierbij konden tops en tips genoteerd worden op het grote whiteboard. Aan het einde van dit klanttevredenheidonderzoek bleek dat alle deelnemers positief waren over het evenement en complimenten gaven aan de organisatie ervan. Inhoudelijke tips worden meegenomen naar het vervolg van de Week van de Dienstverlening.

Bekijk hier de behind the scenes video van het evenement

"Fijne bijdrage van VKOZ: structuur, oog voor details enzovoort. We zijn echt ontzorgd."
Peter van Schaik - Sr. Adviseur Dienstverlening

Klanttevredenheid

Zoom in op:
Een klanttevredenheids-onderzoek na afloop van je evenement, wat je op verschillende manieren kunt aanpakken. Op dit evenement konden de deelnemers hun keykord achterlaten en hiermee hun stem uitbrengen.
Hiernaast vroegen we hen om tips en tops te noteren op het whiteboard. Dit heeft goed gewerkt!

Wist je dat...
Je je evenement ook in het Heinkengebouw in Rotterdam kan laten organiseren? Met een grotere zaal voor het plenaire gedeelte en vijf subruimtes kunnen kleine congressen en andere evenementen hier plaatsvinden. Je kunt er tevens een audiotour door het gebouw volgen en een kijkje nemen in de shop!

Meer weten?
Bekijk de website van de Week van de Dienstverlening om meer te weten te komen over het beter en eenvoudiger maken van de gemeentelijke dienstverlening. 

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Scroll naar boven