burgemeester aboutaleb

'De voorkant van de regio Rotterdam' - Ondermijningsdag
RIEC Rotterdam

Het creëren van een spectaculaire belevenis

Het Regionale Informatie- en Expertise Centrum Rotterdam, afgekort het RIEC, richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Ze verbinden informatie, expertise en krachten van de verschillende overheidsinstanties. Op de Ondermijningsdag kwamen verschillende instanties bijeen om deze verbinding te versterken.

Verschillende doelstellingen stonden centraal tijdens het congres: afronding van het Versterkingsprogramma en de positionering van RIEC Rotterdam bij key partners. Tijdens het ochtendprogramma: urgentie van hun werk. Tijdens het middagprogramma: antwoord op deze urgentie, netwerken en verkrijgen en delen van informatie binnen de doelgroep.

Hierbij was de belevenis erg belangrijk, de dag moest namelijk spectaculair en verrassend zijn. Ook moesten mensen elkaar inspireren en van elkaar leren.

live event

Congres

locatie

Rotterdam

deelnemers

250

totaalaanpak

Totaalaanpak

Theatervoorstellingen

5

container

1

Een compleet plaatje in het RACC

Dit hebben wij onder andere waar kunnen maken door middel van het nieuwe, flexibele congrescentrum in Ahoy (RACC). Buiten op het voorplein hadden we een kennissessie van de Rotterdamse Haven in een speciale container, een mobiele escape room en smokkelauto en voor de entree twee luxe afgepakte auto’s.

De gehele dag was een immersive experience door de vijf acteurs in karakter, wat al begon bij binnenkomst: daar stond een propper met flyers voor het 'feestje' boven. De registratie hadden we als club ingericht en door de drie supersnelle naambadge printers van Invitado verliep de registratie soepel.

We hadden een informatieplein met marktkramen waar van alles te doen was, waaronder een VR-experience van KMAR. In de ontvangstruimte werd flink met elkaar geconnect en tijdens de plenaire opening hadden we diverse sprekers en handigde burgemeester Aboutaleb het RIEC boek over aan Annemieke van Dam van het Ministerie van J & V. De burgemeester opende tevens de RIEC pijlerexperience waarbij zes verschillende ruimtes de route van ronselaar tot politiebureau lieten zien, waar onder andere een container met verborgen drugs en een stash house te zien waren. ’s Middags hadden we zeven kennissessies over onderwerpen als pandcontrole langs verborgen drugslabs.

Decors droegen bij aan succesvolle kennissessies

De dag werd plenaire afgesloten door onze dagvoorzitter Astrid Joosten. Hier kwamen verschillende reacties uit de zaal: deelnemers hadden veel geleerd, inspiratie van andere gemeentes opgedaan en kunnen zo in de toekomst nog beter samenwerken. Er was daarna een borrel en deelnemers kregen bij vertrek een goodiebag ophalen met oa. het RIEC boek, welke in de plenaire opening al te zien was.

Het doel om RIEC Rotterdam nog beter op de kaart zetten is behaald, omdat het event veel impact maakte door de inhoud van de sessies, maar ook door het decor en de acteurs.

Dit zagen we ook terug in de feedback van de deelnemers. Met een gemiddeld cijfer van een 8.1 uit de evaluatie werd het evenement als erg positief ervaren.

 

Bekijk hier de behind the scenes video.

"Een leerzame dag waarin het netwerken en de opgedane informatie zeer welkom waren."
Deelnemer RIEC Ondermijningsdag

Zoom in op:
Escape Room Designer. Zij hebben verschillende escape rooms, zo ook mobiele varianten. Op het evenement hebben we gebruik gemaakt van de Cyber Cash mobiele escape room, wat een mooie toevoeging was en paste bij het onderwerp ondermijning.

decor immersive experience

Wist je dat...
Je met decor een immersive experience kan creëren? We hadden veel verschillende decors, waarmee we een meeslepende ervaring aan de deelnemers hebben gegeven. Ze konden zich zo beter verplaatsen in de slachtdoffers en daders en kon iedereen van elkaar leren.

Meer weten?
Bekijk de website van RIEC om meer te weten te komen over RIEC, wat zij doen en over ondermijning. 

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Scroll naar boven