Bericht openen
CIS platform exploration days

University Exploration Days

University Exploration Days
Council of International Schools

Mooie internationale samenwerkingen

Council of International Schools, afgekort CIS, is een wereldwijde ledenorganisatie die samenwerkt om internationaal onderwijs te vormen door middel van diensten voor scholen, universiteiten en individuen. De CIS-gemeenschap omvat meer dan 740 scholen en 610 hogescholen en universiteiten uit 122 landen. Een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van CIS is het organiseren van wereldwijde events. Doordat het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden, maken zij gebruik van samenwerkingen met een Nederlands evenementenbureau en wij zijn trots om te mogen zeggen dat wij dat zijn.

online evenement

Beurs

locatie

Internationaal

deelnemers

4400

projectmanagement vkoz

Project

productie VKOZ

Productie

klok

24

Online, maar toch een belevenis

Tijdens de coronacrisis zijn de live events omgezet naar online belevenissen, waarbij de deelnemers nog steeds samenkomen, maar dan virtueel. Hierbij kunnen zij alsnog leren, netwerken, ondersteunen en expertise delen. Zo ook tijdens de universiteitsbeurzen. Deze worden in verschillende steden en landen georganiseerd, zoals in Shanghai, Hong Kong, Afrika, Zwitserland, Frankrijk en de Benelux. Zo hebben we in alle 24 tijdzones een online event georganiseerd.

Het doel van een beurs als deze is dat internationale studenten kennismaken met verschillende universiteiten over de hele wereld. Om dit waar te kunnen maken, hebben wij het online platform waar gebruik van wordt gemaakt tijdens de beurs samen met GoToCollegeFairs ontwikkeld.

Persoonlijk contact in de virtuele booth

Om ervoor te zorgen dat studenten in contact komen met elkaar, kunnen universiteiten zelf hun virtuele booth inrichten. Hierin kunnen zij video’s en overige informatie plaatsen. Daarnaast kunnen deze universiteiten in contact komen met de studenten via onder andere (video)chat, live presentaties en nog veel meer. Ook kunnen studenten Educational Sessions volgen en met elkaar chatten in de Lounge.

Door deze vele toevoegingen aan het platform proberen we studenten de ervaring mee te geven die zo dicht mogelijk bij een live event in de buurt komen. Zo kunnen zij toch met elkaar in contact komen op verschillende manieren en dit vanuit hun eigen woonkamer!

FairStop: de virtuele beursomgeving

"A goal without a plan is just a wish."
Antoine de Saint-Exúpery

Zoom in op: 
Onze partner GoToCollegeFairs. Ben je benieuwd wie zij zijn? Bekijk hun website.

Wist je dat...
Online presenteren veel moeilijker is dan live? Lees hier tips over online presenteren.

Meer weten?
Ben je nieuwsgierig naar CIS? Bekijk hun website voor meer informatie.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Innovatie Forum

CONFERENTIE

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Bericht openen
EventSummit 2020

EventSummit

EventSummit
VKOZ events & communicatie

Concepten brouwen in Ahoy Rotterdam

EventSummit is een groot eendaags platform voor de totale festival- en evenementenbranche. Deze keer werd de beurs georganiseerd in Ahoy Rotterdam na het grote succes in 2019. ‘Een beurs is een georganiseerde markt waar in dit geval vooral diensten worden gekocht en verkocht’. VKOZ nam hieraan deel op 30 januari 2020. Hierbij hadden we een eigen stand op de zogenaamde Rotterdam Straat. Dit is een plein waar verschillende Rotterdamse locaties met hun stand staan. Dit plein bevond zich in de hal ‘Steden & Regio’s’.

Ons doel tijdens EventSummit was om de bezoekers te verrassen en inspireren met onze activatie ‘Hier brouwen wij onze concepten’. Dit was tevens het thema van VKOZ voor de beurs. Dit omdat wij zijn gevestigd in het monumentale Heinekengebouw.

live event

Beurs

locatie

Rotterdam

deelnemers

6500

conceptontwikkeling VKOZ

Concept

productie VKOZ

Productie

Beursstand eventsummit

28

Grabbelen in de Rotterdam Straat

De 13.500 m2 beursvloer was overzichtelijk ingericht in thema’s zoals entertainment, techniek, locaties, festivals en verder ingedeeld in straten. Samen met Rotterdam Partners, RDM Events, Hilton, ss Rotterdam, Wereldmuseum, Spido, De Doelen, Maritiem Museum, Luxor Theater, Theater Rotterdam en nog veel meer Rotterdamse stands zorgden wij voor een onvergetelijke belevenis.

Het brouwen van onze concepten namen wij erg letterlijk: in onze stand waren wij live aan het brouwen met de bezoekers. We dachten met hen mee en brainstormen over hun events. Daarnaast hadden wij in opdracht van EventSummit en in samenwerking met Rotterdam Partners een interactief concept ontwikkeld dat voor meer reuring in de straat zorgde. We stonden op het centrale plein met ons grabbeltonspel: een groot bierfust gevuld met verschillende kleine en grote prijzen van de 28 Rotterdamse standhouders. Om te mogen grabbelen moest de bezoeker eerst een potje memory winnen door de juiste evenementenlocaties bij elkaar te zoeken. Wij hebben daarmee veel bezoekers blij gemaakt met geweldige prijzen!

Rotterdammers leerden elkaar beter kennen

Het was een mooi moment om tijdens het event onze relatie met de Rotterdamse Partners te kunnen versterken. Door onze activatie hebben we voor een goede zichtbaarheid gezorgd van de Rotterdam Straat op EventSummit.

Bekijk hier de aftermovie

"We connect you to Rotterdam."
Rotterdam Partners

Zoom in op:
Rotterdam Partners. Zij vertegenwoordigen Rotterdam op het gebied van citymarketing:
buitenlandse bedrijven, congressen, expats, toeristen en promotie.

Wist je dat...
VKOZ als professional congres organizer congressen organiseert in Rotterdam voor buitenlandse organisaties? Bekijk de pagina PCO voor meer informatie.

Meer weten?
Bekijk de video van het Rotterdam Ahoy Convention Center: een gloednieuw congrescentrum met heel veel mogelijkheden.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Bericht openen
London Educator Recruitment Fair

London Recruitment Fair

London Educator Recruitment Fair
Council of International Schools

Recruiters presenteerden hun school

London Educator Recruitment Fair is een jaarlijks evenement van de afdeling recruitment van het CIS (Council of International Schools). Zij zijn een wereldwijde ledenorganisatie die samenwerkt om internationaal onderwijs te vormen door middel van diensten voor scholen, universiteiten en individuen. Circa 600 recruiters presenteerden gedurende deze vier dagen hun school. VKOZ werkt vanaf 2015 regelmatig voor CIS en heeft voor dit evenement voor het projectmanagement en de productie gezorgd.

CIS logo
live event

Beurs

locatie

Londen

deelnemers

900

projectmanagement

Project

productie VKOZ

Productie

kalender

4

Hotelkamer omgebouwd naar interviewruimte

Deze beurs was uniek door verschillende onderdelen die het anders maakten. Zo hadden we The Grange St Paul’s Hotel afgehuurd waar 250 kamers locatie werden voor sollicitatiegesprekken. De kamers moesten aangepast worden met een bureau en twee stoelen waardoor het een interviewruimte werd in plaats van een hotelkamer. Deelnemers konden afspraken maken voor de sollicitatiegesprekken. In het grote Atrium hingen drie grote schermen waar wij een communicatieplan voor hadden geschreven waarbij we keken wanneer en wat we toonden op de schermen.

De scholen en universiteiten presenteerden zich eerst tijdens de workshops. Daarna konden de kandidaten zich tijdens de beurs inschrijven voor sollicitatiegesprekken. Daarnaast waren er aparte lounges met allerlei faciliteiten zoals digitale borden waar vacatures op stonden en waren er een aantal gastsprekers die lezingen gaven over onderwerpen binnen het onderwijs. Ook het CIS stond paraat voor kandidaten die advies nodig hadden.

Nieuwe banen en nieuwe kansen

Tijdens dit evenement was het internet en de techniek heel belangrijk. Vanwege de verschillende digitale middelen en onze eventapp, verliep het evenement vlekkeloos. Onze eventapp werd veel gebruikt voor het programma, maar vooral voor het connecten. Voor het evenement was de locatie perfect, waardoor deze meerdere jaren voor deze beurs is gebruikt. Door de unieke opzet van het evenement waren de meeste vacatures vervuld!

cis londen

Kandidaten konden bij experts van het CIS terecht voor vragen en advies.

"A very sincere thank you for all your hard work, your commitment to this event and your care and attention."
Pauline O'Brien, CIS

Zoom in op:
Communicatie. Lees ons blog over het inspireren van mensen met een sterk communicatieplan. Dit zowel voor, tijdens als na je event.

VKOZ communicatie app

Wist je dat...
De eventapp de perfecte tool is om mensen met elkaar te laten connecten? Zo vergroot je ook nog eens de impact van je event!

Meer weten?
Bekijk wat de mogelijkheden voor zakelijke evenementen zijn op de locatie The Grange St Paul's Hotel in Londen. Tevens een prachtig hotel om in te verblijven.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

CIS Global Forum Vienna

INTERNATIONAAL CONGRES
Bericht openen
Ladiesrun Rotterdam

Ladiesrun Rotterdam

Ladiesrun Rotterdam
Like2Run

Succes bij het coördineren van hardloopevenementen

Na succes van het mede produceren van de Marathon Rotterdam in 2012, is VKOZ gevraagd voor het coördineren van de Ladiesrun in Rotterdam. Belangrijk hierbij was dat we de vrijwilligers rondom het evenement coördineerden. Hierna hebben wij aan drie edities bijdrage geleverd.

De Ladiesrun werd sinds 2006 georganiseerd en was jaarlijks terugkerend. Zowel de start als de finish is bij Rotterdam Ahoy en de vrouwen die meelopen (en in het roze gekleed zijn) kunnen kiezen uit drie afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km.

ladiesrun
live event

Publieksevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

55.000

projectmanagement

Project

productie VKOZ

Productie

Vrijwilligers

124

Pink Ribbon staat centraal op deze dag

Met dit evenement kunnen de lopers Pink Ribbon steunen. Pink Ribbon is een goed doel dat geld ophaalt voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en beter te kunnen behandelen.

Naast de loop was er een beurs in Ahoy, genaamd Ladiesfair. Het kantoor van VKOZ vond deze dag in Ahoy plaats. Hierbij keken we op de levendige beursvloer en konden we meegenieten van de muziek en iedereen in het roze!

Vrouwen lopen door het hele land hard

Tijdens Pink Ribbon Day, waar iedereen aangemoedigd wordt om roze te dragen en even stil te staan bij de ziekte waar Pink Ribbon geld voor ophaalt, is deze editie in andere steden georganiseerd. Zo kan niet alleen in Rotterdam de Ladiesrun gelopen worden, maar ook in Eindhoven, Utrecht en Groningen.

Bekijk hier de aftermovie van het evenement.

"Run a smile on your face."

Zoom in op:
Sponsoren. Zij zijn een belangrijk onderdeel voor het succes van publieksevenementen. Maar hoe trek je sponsoren aan voor je evenement? Lees ons blog voor verschillende tips.

Wist je dat...
Rotterdam Ahoy ook als locatie voor sportevenementen wordt gebruikt? Zo vindt er ook het ABN AMRO tennistournooi plaats!

Meer weten?
Bekijk de website van Pink Ribbon om meer te weten over waar ze voor staan en wat voor moois ze allemaal  doen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

CHIO Rotterdam

RELATIE EN SPORTEVENEMENT
Scroll naar boven