Bericht openen
Netwolact Leerwerkakkoord

Leerwerkakkoord

Conferentie Leerwerkakkoord
Leerwerkakkoord

Akkoord voor een conferentie

Het Leerwerkakkoord (LWA) is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheid in de arbeidsmarktregio Rotterdam-Rijnmond. Het akkoord heeft een looptijd van zes jaar (2019-2024) en de partners investeren met geld en personele inzet in deze aanpak. De Stuurgroep LWA wil een werkconferentie organiseren om de bevindingen en aanbevelingen van de Tussenevaluatie LWA (2019-2021) met alle partners meer cross-over te bespreken.

Samen met het projectteam organiseert VKOZ deze conferentie met zoveel mogelijk deelnemers waarbij wij veel aandacht hebben besteed aan het programma voor verschillende doelgroepen. De conferentie vond in De Kuip en het Maasgebouw plaats waar we het programma op een andere manier dan normaal hebben opgesteld.

live event

Congres

locatie

Rotterdam

deelnemers

180

totaalaanpak

Totaalaanpak

Film

1

Wol

200

Een programma passend bij de locatie

Zo hadden we eerst de aftrap met registratie van de deelnemers waar de improvisatieacteurs als de dames voor een leuk ontvangst zorgden. Daarnaast ondersteunden ze de sprekers en werden deelnemers met elkaar verbonden. Tijdens de plenaire opening werd een spetterende openingsfilm afgespeeld waarin werd teruggeblikt op successen tot nu toe. Dagvoorzitter Mark Beumer en de twee gastsprekers Fabian Dekker en Aad van der Werf deden samen met Peter Smit de opening.

Tijdens de eerste en tweede helft vonden negen inspirerende sessies plaats in verschillende originele zalen, waaronder de kleedkamers en de perszaal. Tijdens de transfer naar de rust hadden we heerlijke Feyenoordgebakjes om in de sfeer te blijven. Er was tevens een beursvloer met verschillende loketten.

Tijdens de plenaire afsluiting, de Renewal of the Vows, lieten de dames in toga alle deelnemers een ‘ja ik wil’ kaartje invullen. Als afsluiting hiervan vond de netwol-act plaats, waar met bollen wol door de zaal werd gegooid en alle deelnemers met elkaar werden verbonden. De laatste transfer ging naar de derde helft, waar werd geborreld en gegeten in de vorm van een walking dinner.

Het begin van een jaarlijkse samenwerking

Tijdens de dag hebben we veel inhoud opgehaald en hebben de deelnemers een inspirerende dag gehad door de sessies die plaatsvonden, de beursvloer en de informatie die werd besproken tijdens de opening en de afsluiting. Door de deelnemers op een interactieve manier aan de slag te laten gaan, worden zij met elkaar verbonden en leren nieuwe mensen elkaar kennen. De Netwol-act heeft hier veel aan bijgedragen.

Voor meer inspiratie kregen alle deelnemers een magazine waarin zij veel terug kunnen vinden over het Leerwerkakkoord. De grote locatie bood veel mogelijkheden voor de sessies in bijzondere ruimtes. Deze conferentie was een mooi begin van een jaarlijkse samenwerking tussen het Leerwerkakkoord en VKOZ.

Bekijk hier de aftermovie van het evenement

"Wat een feestje was het gisteren! Ik wil jullie echt enorm bedanken voor al jullie harde werk, hoofdbrekens, stress en vast ook plezier in al het voorwerk en de conferentie zelf."
Peter Smit - Programmamanager Leerwerkakkoord

Zoom in op:
De Kuip. Niet alleen een voetbalstadion, maar ook een mooie evenementenlocatie met veel mogelijkheden en bijzondere ruimtes. Bezoek hun website voor meer informatie. 

Wist je dat...
Je de Improvisatieacteurs op verschillende manieren kunt inzetten tijdens je evenement? Zo ontvangen ze de deelnemers, ondersteunen ze de dagvoorzitter en zorgen ze uiteraard voor een goede sfeer. 

Meer weten?
Bezoek de website van het Leerwerkakkoord om meer te weten te komen over wie zij zijn en wat ze doen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Bericht openen
Inntel Hotels Utrecht

Innovatie Forum

Innovatie Forum
Erasmus University

Een initiatief vanuit Erasmus University

De naam zegt het al, het Innovatie Forum houdt zich bezig met innovatie door middel van het professionaliseren van innovatiemanagement en new business development van Midden- en Grootbedrijven. De leden nemen kennis van de laatste theoretische inzichten en de ervaringen van innovatiemanagers van grote corporaties. Tevens wisselen zij praktijkervaring uit met peers. Eén persoon is belangrijk bij het opzetten van dit initiatief, namelijk Jan van den Ende. Hij is professor Innovation and Technology Management bij Rotterdam School of Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

live event

Conferentie

locatie

Utrecht

deelnemers

20

totaalaanpak

Totaalaanpak

1,5 meter

1,5 meter

solo borrelplank

20

Innovatieve locatie voor een conferentie

Bij elk evenement behandelt het Innovatie Forum één topic, welke is gekozen door de deelnemers en het meest actueel is. Deze keer was dat Innovatiestrategie: wat is het en hoe kom ik eraan? Dit topic werd behandeld in de conferentie die in 2021 plaatsvond. Het live event is georganiseerd in het Inntel Utrecht, geheel volgens de geldende maatregelen op dat moment. VKOZ was voor dit event verantwoordelijk voor de totaalaanpak: meedenken met het programma, projectmanagement, communicatie met de deelnemers en het coördineren van de conferentie.

Voor de conferentie hebben we gebruik gemaakt van de zalen ‘Spoor 3’ en ‘Spoor 4’. De ontvangst vond plaats in ‘De Halte’ op de 11e etage met uitzicht over de stad en de borrel was in de ‘U-bar’. Namen die passen bij het hotel, het is namelijk handig gelegen naast Utrecht Centraal Station.

Tijdens de conferentie was Jan van den Ende naast de initiatiefnemer van het Innovatie Forum ook de academische spreker. Uit het bedrijfsleven waren er drie sprekers van de volgende bedrijven uitgenodigd: Danone, Nutricia en Rabobank. De deelnemers voerden discussies in werkgroepjes om de informatie te bespreken.

Online aanvulling in de vorm van een webinar

Het tweede event van het Innovatie Forum vond vanwege de maatregelen online plaats in de vorm van een webinar in 2022. ‘Een webinar is combinatie web en seminar, ook wel een online seminar genoemd.’ Het voordeel van dit webinar was dat door de kleinere groep, het makkelijker was voor de deelnemers om vragen te stellen en ervaring uit te wisselen. Op deze manier leek het bijna alsof de deelnemers 1 op 1 advies kregen. Dit werd als zeer positief ervaren door de aanwezige deelnemers. Er werd gezorgd voor een optimale kennissessie waarbij gebruik werd gemaakt van break-out sessies met virtuele kamers en online netwerken.

De conferentiezaal Inntel Utrecht

"Marjolein en haar team hebben uitstekende ideeën voor de inrichting van events, en door hun super efficiënte werkwijze nemen ze je alle zorgen uit handen!"
Professor Jan van den Ende

Zoom in op:
Jan van den Ende. Bekijk hier wie Jan is en wat hij doet.

Wist je dat...
Inntel Hotels als eerste hotelgroep in Nederland het keurmerk Safe Health Protocol invoert? Hiermee kan zij aantonen dat alle stappen zijn gezet om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken.

Meer weten?
Lees ons blog over het organiseren van een zakelijk event op 1,5 meter afstand.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Bericht openen
RIEC conferentie

RIEC Rotterdam

Hybride Conferentie
RIEC Rotterdam

Ondermijning zien, aanpakken, oppakken en afpakken

Het Regionale Informatie- en Expertise Centrum Rotterdam, afgekort het RIEC, richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Ze verbinden informatie, expertise en krachten van de verschillende overheidsinstanties. Ondermijning is een onderwerp waar tegenwoordig veel over wordt gesproken en om de mid term resultaten van de Versterkingspijlers naar voren te laten komen, is in samenwerking met VKOZ deze conferentie georganiseerd. Onder deze Versterkingspijlers vallen bijvoorbeeld de politie, belastingdienst en douane. Voorafgaand aan de conferentie was een werkbezoek voor minister Grapperhaus georganiseerd.

hybride conferentie

Conferentie

locatie

Rotterdam

deelnemers

180

totaalaanpak

Totaalaanpak

Film

1

3 winnaars

3

Rotterdam op je beeldscherm

Bij deze hybride conferentie waren 140 mensen online uitgenodigd, welke later in de middag aansloten. De 40 andere deelnemers bezochten het event volledig volgens de coronaregels op locatie. We hadden de 15e en 16e etage van het Inntel Rotterdam gereserveerd om gebruik te maken van het prachtige uitzicht op de Erasmusbrug en skyline. Hiermee werd een stukje Rotterdam naar de online deelnemers gebracht om de hybride ervaring zo goed mogelijk te voltooien. De openingsfilm die is gebruikt voor de verrassende opening begon met het uitzicht vanuit de panoramazaal. In deze film werd een interview met elke pijler gehouden waarom samenwerken zo belangrijk is; het onderwerp dat naar voren moet komen tijdens het event.

De doelen van het evenement waren: successen delen en vieren, inhoud ophalen, verhalen vertellen en een onderscheidend en interactief programma. De opdracht voor VKOZ was om deze doelen te vertalen naar het programma. De dagvoorzitter Ernst Pols van het Rotterdamse OM en burgemeester Aboutaleb hebben hier ook zeker aan bijgedragen.

Om de doelen verder te behalen, zijn deze omgezet in verschillende activiteiten tijdens het afwisselende programma. Zo zorgde Mascha van de improvisatieacteurs voor de verbinding tussen live en online publiek vanuit de green room, was er een rondetafelgesprek met diverse stellingen en Q&A, een break-outsessie in virtuele kamers, een ideeënbus en een quiz met uiteraard een prijsuitreiking.

Hybride als nooit tevoren

Samen met onze partner Savvy Congress hadden wij het online platform ingericht geheel in de stijl en wensen van het RIEC. Ondanks de uitdaging is het organiseren van een hybride event erg goed gelukt. We hadden tevens een randprogrammering inclusief een afsluitende borrel voor de 40 genodigden op locatie, uiteraard volgens de geldende maatregelen. Vanwege de toen opnieuw geldende coronamaatregelen vanaf 28 september 2020 is het event verplaatst van 30 september 2020 naar 2022.

Panoramazaal Inntel Rotterdam

"Maak van jouw zakelijke event een onvergetelijk moment."
VKOZ

Zoom in op:
Onze partner Savvy Congres. Lees het blog over onze samenwerking!

RIEC Rotterdam keycord

Wist je dat...
Wij keycords met twee haakjes in de huisstijl van het RIEC gebruiken? Handig! En met een papieren naambadge is deze ook nog milieuvriendelijk.

Meer weten?
Bekijk de evenementenlocatie Inntel Rotterdam, waar je prachtig uitzicht over de Erasmusbrug hebt!

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Bericht openen
Meetinghouse Dordrecht

FinTech Event

FinTech Event
MK-The Subsidy Community

Elk kwartaal een evenement

MK-The Subsidy Community heeft al meerdere evenementen laten verzorgen door VKOZ. Dit keer was het een kennis- en netwerkevenement dat is samengevat in een conferentie. Het event vindt elke keer op een unieke locatie plaats en heeft specifieke thema’s om op een verrassende manier kennis te delen en te netwerken.

live event

Conferentie

locatie

Dordrecht

deelnemers

25

totaalaanpak

Totaalaanpak

Bakfiets

1

Gin

13

Een evenementenlocatie in thema van het event

Deze avond was het thema FinTech, een combinatie van de woorden financieel en technologie. Innovatieve financiële producten en diensten stonden centraal.

Op een unieke locatie, in het hart van het historische centrum van Dordrecht, is in een prachtig Rijksmonument het Meeting House gevestigd; een voormalig bankgebouw. Het Meeting House is een inspirerende vergaderlocatie die bestaat uit diverse vergaderruimtes; elk met een geheel eigen uitstraling. Van deze locatie hebben we gebruik gemaakt voor dit event.

Een combinatie van fun, kennis en netwerken

Het event begon met een proeverij van Rutte Distillateurs. 13 soorten gins, jenevers en likeuren werden hier geproefd. Zij verzorgden ook de giveaway: iedere deelnemer ontving een tasje met zijn eigen speciale proefglas. En ze kwamen met hun eigen bakfiets op locatie aan!

Hierna vond een uitgebreid diner in de vorm van een buffet plaats met diverse, interactieve, presentaties. De sprekers van deze avond waren Michiel Stokman van RevenYou en Michael Brooijmans van Holland FinTech.

Twee subsidieadviseurs werden in het zonnetje gezet met een Rotterdams borrelpakket van Meneer Klaas!

"Maak van jouw zakelijke event een onvergetelijk moment."
VKOZ events & communicatie

Zoom in op:
Rutte gins, de distilleerderij waarvan de gin werd geproefd. Hun gin werd in 2016 uitgeroepen tot beste van de wereld!

MK keycords

Wist je dat...
We op het event gebruikmaakten van keycords in verschillende kleuren? Zo konden de deelnemers herkennen wie welke functie heeft.

Meer weten?
Bekijk over welke ruimtes het Meeting House beschikt om jouw zakelijke event te organiseren.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Innovatie Forum

CONFERENTIE

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Bericht openen
BlueCity in Rotterdam

Surfing The New Economy

Surfing The New Economy
MK - The Subsidy Community

Bijzondere locatie, passend bij het thema

VKOZ organiseert voor elke bijeenkomst van MK – The Subsidy Community een uniek event op een inspirerende locatie. Hierbij komen elk kwartaal de subsidieadviseurs, partners en klanten bij elkaar om onder andere kennis te delen en te netwerken. Dit keer was dat in de vorm van een conferentie op de locatie BlueCity. Deze locatie is gevestigd in het oude zwembad Tropicana aan de Maasboulevard, waarbij duurzaamheid centraal stond. Dit is de ideale locatie voor start-ups en kleinschalige initiatieven die de stad van de toekomst proberen te vormen door middel van een circulaire economie waar niks afval wordt.

live event

Conferentie

locatie

Rotterdam

deelnemers

25

totaalaanpak

Totaalaanpak

tourguide

1

4

Een circulaire dag

Tijdens de conferentie haakten we aan op de week van de circulaire economie. Daarom was BlueCity de ideale locatie. Na een welkomstdrankje kregen de bezoekers een rondleiding van een uur met introductie over BlueCity en verschillende circulaire business casussen. Ook brachten ze een bezoek aan de circulaire kantoorvleugel. Daarna genoten de deelnemers van een circulair buffet in de Balzaal. Ze hadden hier een schitterend uitzicht op de skyline van Rotterdam.

SoepStarter kit als giveaway

Om de deelnemers meer bewust te maken van de circulaire economie, gaven wij iedere deelnemer de BlueCity SoepStarter kit bij vertrek. Men leert hierbij omgaan met het gebruik van resten die normaal weggegooid worden. Uiteraard is de verpakking geoptimaliseerd op zo min mogelijk waste. Wij creëerden samen met deze unieke locatie een onvergetelijk moment voor de deelnemers.

Bekijk hier de slideshow van het event

"De output van de één is de input van de ander."
BlueCity Rotterdam

Zoom in op:
Aloha Bar Rotterdam. Eén van de leukste terrassen in Rotterdam én een low waste foodbar, duurzaam dus!

keycords

Wist je dat...
We op het event gebruikmaakten van keycords in verschillende kleuren? Zo konden de deelnemers herkennen wie welke functie heeft.

Meer weten?
Bekijk de website van BlueCity om te kijken naar de mogelijkheden voor een evenementenlocatie.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE

FinTech Event

CONFERENTIE

Innovatie Forum

CONFERENTIE
Scroll naar boven