Netwolact Leerwerkakkoord

Conferentie Leerwerkakkoord
Leerwerkakkoord

Akkoord voor een conferentie

Het Leerwerkakkoord (LWA) is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheid in de arbeidsmarktregio Rotterdam-Rijnmond. Het akkoord heeft een looptijd van zes jaar (2019-2024) en de partners investeren met geld en personele inzet in deze aanpak. De Stuurgroep LWA wil een werkconferentie organiseren om de bevindingen en aanbevelingen van de Tussenevaluatie LWA (2019-2021) met alle partners meer cross-over te bespreken.

Samen met het projectteam organiseert VKOZ deze conferentie met zoveel mogelijk deelnemers waarbij wij veel aandacht hebben besteed aan het programma voor verschillende doelgroepen. De conferentie vond in De Kuip en het Maasgebouw plaats waar we het programma op een andere manier dan normaal hebben opgesteld.

live event

Congres

locatie

Rotterdam

deelnemers

180

totaalaanpak

Totaalaanpak

Film

1

Wol

200

Een programma passend bij de locatie

Zo hadden we eerst de aftrap met registratie van de deelnemers waar de improvisatieacteurs als de dames voor een leuk ontvangst zorgden. Daarnaast ondersteunden ze de sprekers en werden deelnemers met elkaar verbonden. Tijdens de plenaire opening werd een spetterende openingsfilm afgespeeld waarin werd teruggeblikt op successen tot nu toe. Dagvoorzitter Mark Beumer en de twee gastsprekers Fabian Dekker en Aad van der Werf deden samen met Peter Smit de opening.

Tijdens de eerste en tweede helft vonden negen inspirerende sessies plaats in verschillende originele zalen, waaronder de kleedkamers en de perszaal. Tijdens de transfer naar de rust hadden we heerlijke Feyenoordgebakjes om in de sfeer te blijven. Er was tevens een beursvloer met verschillende loketten.

Tijdens de plenaire afsluiting, de Renewal of the Vows, lieten de dames in toga alle deelnemers een ‘ja ik wil’ kaartje invullen. Als afsluiting hiervan vond de netwol-act plaats, waar met bollen wol door de zaal werd gegooid en alle deelnemers met elkaar werden verbonden. De laatste transfer ging naar de derde helft, waar werd geborreld en gegeten in de vorm van een walking dinner.

Het begin van een jaarlijkse samenwerking

Tijdens de dag hebben we veel inhoud opgehaald en hebben de deelnemers een inspirerende dag gehad door de sessies die plaatsvonden, de beursvloer en de informatie die werd besproken tijdens de opening en de afsluiting. Door de deelnemers op een interactieve manier aan de slag te laten gaan, worden zij met elkaar verbonden en leren nieuwe mensen elkaar kennen. De Netwol-act heeft hier veel aan bijgedragen.

Voor meer inspiratie kregen alle deelnemers een magazine waarin zij veel terug kunnen vinden over het Leerwerkakkoord. De grote locatie bood veel mogelijkheden voor de sessies in bijzondere ruimtes. Deze conferentie was een mooi begin van een jaarlijkse samenwerking tussen het Leerwerkakkoord en VKOZ.

Bekijk hier de aftermovie van het evenement

"Wat een feestje was het gisteren! Ik wil jullie echt enorm bedanken voor al jullie harde werk, hoofdbrekens, stress en vast ook plezier in al het voorwerk en de conferentie zelf."
Peter Smit - Programmamanager Leerwerkakkoord

Zoom in op:
De Kuip. Niet alleen een voetbalstadion, maar ook een mooie evenementenlocatie met veel mogelijkheden en bijzondere ruimtes. Bezoek hun website voor meer informatie. 

Wist je dat...
Je de Improvisatieacteurs op verschillende manieren kunt inzetten tijdens je evenement? Zo ontvangen ze de deelnemers, ondersteunen ze de dagvoorzitter en zorgen ze uiteraard voor een goede sfeer. 

Meer weten?
Bezoek de website van het Leerwerkakkoord om meer te weten te komen over wie zij zijn en wat ze doen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Scroll naar boven