Inntel Hotels Utrecht

Innovatie Forum
Erasmus University

Een initiatief vanuit Erasmus University

De naam zegt het al, het Innovatie Forum houdt zich bezig met innovatie door middel van het professionaliseren van innovatiemanagement en new business development van Midden- en Grootbedrijven. De leden nemen kennis van de laatste theoretische inzichten en de ervaringen van innovatiemanagers van grote corporaties. Tevens wisselen zij praktijkervaring uit met peers. Eén persoon is belangrijk bij het opzetten van dit initiatief, namelijk Jan van den Ende. Hij is professor Innovation and Technology Management bij Rotterdam School of Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

live event

Conferentie

locatie

Utrecht

deelnemers

20

totaalaanpak

Totaalaanpak

1,5 meter

1,5 meter

solo borrelplank

20

Innovatieve locatie voor een conferentie

Bij elk evenement behandelt het Innovatie Forum één topic, welke is gekozen door de deelnemers en het meest actueel is. Deze keer was dat Innovatiestrategie: wat is het en hoe kom ik eraan? Dit topic werd behandeld in de conferentie die in 2021 plaatsvond. Het live event is georganiseerd in het Inntel Utrecht, geheel volgens de geldende maatregelen op dat moment. VKOZ was voor dit event verantwoordelijk voor de totaalaanpak: meedenken met het programma, projectmanagement, communicatie met de deelnemers en het coördineren van de conferentie.

Voor de conferentie hebben we gebruik gemaakt van de zalen ‘Spoor 3’ en ‘Spoor 4’. De ontvangst vond plaats in ‘De Halte’ op de 11e etage met uitzicht over de stad en de borrel was in de ‘U-bar’. Namen die passen bij het hotel, het is namelijk handig gelegen naast Utrecht Centraal Station.

Tijdens de conferentie was Jan van den Ende naast de initiatiefnemer van het Innovatie Forum ook de academische spreker. Uit het bedrijfsleven waren er drie sprekers van de volgende bedrijven uitgenodigd: Danone, Nutricia en Rabobank. De deelnemers voerden discussies in werkgroepjes om de informatie te bespreken.

Online aanvulling in de vorm van een webinar

Het tweede event van het Innovatie Forum vond vanwege de maatregelen online plaats in de vorm van een webinar in 2022. ‘Een webinar is combinatie web en seminar, ook wel een online seminar genoemd.’ Het voordeel van dit webinar was dat door de kleinere groep, het makkelijker was voor de deelnemers om vragen te stellen en ervaring uit te wisselen. Op deze manier leek het bijna alsof de deelnemers 1 op 1 advies kregen. Dit werd als zeer positief ervaren door de aanwezige deelnemers. Er werd gezorgd voor een optimale kennissessie waarbij gebruik werd gemaakt van break-out sessies met virtuele kamers en online netwerken.

De conferentiezaal Inntel Utrecht

"Marjolein en haar team hebben uitstekende ideeën voor de inrichting van events, en door hun super efficiënte werkwijze nemen ze je alle zorgen uit handen!"
Professor Jan van den Ende

Zoom in op:
Jan van den Ende. Bekijk hier wie Jan is en wat hij doet.

Wist je dat...
Inntel Hotels als eerste hotelgroep in Nederland het keurmerk Safe Health Protocol invoert? Hiermee kan zij aantonen dat alle stappen zijn gezet om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken.

Meer weten?
Lees ons blog over het organiseren van een zakelijk event op 1,5 meter afstand.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

RIEC Rotterdam

HYBRIDE CONFERENTIE
Scroll naar boven