tips voor webinar
13 tips voor het presenteren van een geslaagd webinar
8 mei 2020
VKOZ inspiratie blog events
Inspiratie blog: nieuwe kijk op events
10 juni 2020
VKOZ 1,5 meter evenementen

Zakelijke evenementen in een 1,5 meter samenleving

Goed nieuws: we mogen weer evenementen organiseren! Vanaf 1 juli zijn de maatregelen m.b.t. bijeenkomsten en events versoepeld. Na maanden thuis werken hebben mensen behoefte aan (veilig) persoonlijk contact, dus nu is hét moment om een evenement te organiseren. De agenda’s zijn vaak leeg en sommige bedrijven hebben hun events doorgeschoven naar 2021. Dat betekent een hogere opkomst, lagere no-show, exclusiviteit en een groter bereik van jouw event!
protocol zakelijke events VKOZMaar uiteraard wel met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Het Eventplatform, bestaand uit prominente brancheverenigingen uit de evenementenbranche, heeft op 7 mei een protocol voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen binnen de 1,5 meter samenleving aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) aangeboden. Met het gepresenteerde protocol wil de branche voor (zakelijke) bijeenkomsten onderstrepen dat ook zij, naast de genoemde noodmaatregelen in de bestrijding van Covid-19, haar verantwoordelijkheid wil nemen in het veilig en verantwoord opstarten van zakelijke bijeenkomsten in de 1,5 meter samenleving en zo ook de economische, toegevoegde waarde voor Nederland op een verantwoorde manier kan leveren. Op deze manier kan er weer op bescheiden wijze worden opgestart, als opmaat naar een volgende fase, in de hoop op enig moment weer volwaardige bijeenkomsten te kunnen organiseren.
Protocol voor zakelijke evenementen
Het protocol bevat richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren zoals VKOZ, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten, zoals vak- en publieksbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen. Publieksevenementen als concerten en festivals vallen uitdrukkelijk buiten de scope van het protocol.
Weer veilig bijeenkomen
Het fundament van dit protocol wordt gevormd door de geldende (algemene) adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn vastgesteld. Het protocol is zo vormgegeven dat het realiseren van de 1,5 meter afstand (door het limiteren van het aantal bezoekers binnen de RIVM richtlijnen), het veilige op- en afbouwen en een veilig bezoek (inclusief looproutes, hygiëne en het veilig bereiden en uitgeven van eten en drinken) zo goed mogelijk gegarandeerd kan worden voor álle betrokkenen. Toezichthouders zullen tijdens deze bijeenkomsten ingezet worden voor het handhaven van de richtlijnen.
Het protocol is hier te raadplegen. Daarnaast is er tevens een toolbox beschikbaar met handreikingen, flyers en tips & tricks voor het succesvol implementeren van de in dit protocol genoemde maatregelen.
Wil je meer weten over 1,5 meter live events? Of wat de mogelijkheden zijn van online of hybride events?
Neem gerust contact met ons op. VKOZ denkt graag met je mee. Online of met gepaste afstand.
Bel of mail VKOZ

VKOZ online brouwstormsessie

 

Bron: CLC-VECTA

Comments are closed.