Bericht openen
Rotterdam viert de stad

Rotterdam viert de stad!

Rotterdam viert de stad!
Rotterdam Festivals

180 treden naar het dak van het Groothandelsgebouw

In 2016 vierde Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie. We vierden de stad met onder andere vlaggen op de brug, een reuzenrad en grote baby's op gebouwen. Daarnaast vierden we dit fenomeen ook met televisieprogramma's, pop-upstores en uiteraard met De Trap die tegen het Groothandelsgebouw stond, naast het Rotterdam Centraal Station. Het was een ontwerp van architectenbureau MVRDV en telde maar liefst 180 treden!

live event

Manifestatie

locatie

Rotterdam

deelnemers

799.000

conceptontwikkeling VKOZ

Concept

communicatie VKOZ

Communicatie

trap

1

VKOZ voegde twee campagnes toe

Om de 75 jaar wederopbouw te vieren, was er een programma voor een heel jaar ontwikkeld, waarbij alles om 75 draaide. Na een half jaar merkte de projectgroep dat het niet zo leefde in de stad. Om deze reden vroegen zij hulp aan VKOZ. Wij ontwikkelden twee campagnes:

Ik viert de stad! Dit was een oproep voor mensen die een evenement in de stad organiseerden. Zij konden aanhaken en hierbij boden we voornamelijk free publicity aan. We leverden promotiemateriaal, een speciale website waar hun evenement werd vermeld, maar hierbij moesten zij wel een link leggen met de wederopbouw. Meer dan 18 evenementen haakten aan, zoals Stadsfestival Op z'n Rotterdams, speciaal Moederdag concert van RJSO in de Doelen, Scapino Ballet en Miniworld.

Jouw verhaal. Deze campagne stond in het teken van een verhalenwedstijd, waarbij mensen hun verhaal konden indienen en de drie besten een prijs wonnen. De hoofdprijs was een overnachting in De Euromast! We hadden een verhalenboek waar deze verhalen uiteindelijk in kwamen te staan. De verhalenwedstrijd spoorde mensen aan hun unieke Rotterdamverhaal op papier te zetten.

75 jaar wederopbouw van Rotterdam gevierd

De Trap was een erg groot succes en zelfs bekend in het buitenland. Onverwachts werd het reuzenrad ook een groot succes, welke wij op een later moment bij de Markthal plaatsten. Met meer dan 100 projecten bereikte Rotterdam viert de stad! 10 miljoen mensen via social media en 799.000 bezoekers. Mede dankzij onze campagnes, De Trap en het reuzenrad, waarbij De Trap het meest bekend was en veel nieuwsplatformen heeft bereikt. We hebben de stad Rotterdam goed gevierd, waarbij de wederopbouw centraal stond.

reuzenrad markthal

Het reuzenrad bij de Markthal

"Rotterdam, blijf alsjeblieft een neverending story."
NRC

Zoom in op:
Architectenbureau MVRDV. Behalve mooie gebouwen, ontwerpen zij ook enorme buitentrappen, zoals 'De Trap' en 'Het Podium'.

Wist je dat...
Er een park bovenop het Groothandelsgebouw is? Zo heeft Rotterdam veel meer groene daken. Bezoek ze tijdens de Rotterdamse Dakendagen!

Meer weten?
Rotterdam Festivals wilt ervoor zorgen dat iedereen geniet van festivals en de kunst & cultuur van de stad. Bekijk hier hoe zij dat doen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Serious Game 'Wie Helpt?'

NATIONALE PUBLICITEIT
Bericht openen
CHIO Rotterdam

CHIO Rotterdam

CHIO Rotterdam
Stichting CHIO

Vijf jaar productie van een 5-sterrenevenement

Concours Hippique International Officiel, afgekort het CHIO, is een internationale meerdaags spring- en dressuur-concours op het hoogste niveau binnen de paardensport. Dit evenement vindt jaarlijks in het Kralingse Bos in Rotterdam plaats. In 2012 heeft voormalig tv-producent Hans Heesterbeek VKOZ gevraagd voor de coördinatie tijdens de opbouw en het evenement zelf. Wij hebben vijf jaar samengewerkt aan deze grote productie.

live event

Relatie en sportevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

50.000

productie VKOZ

Productie

Kalender

4

Paard

156

Meer dan alleen paardensport

Het CHIO is meer dan alleen de paardensport; er is ook veel aandacht voor gezelligheid, zakelijk netwerken, fun for kids, shows, shoppen en entertainment. Ook wel het bekende Stroodorp. Daarnaast doet het NOS een live verslaglegging en voor de liefhebbers wordt het evenement uitgezonden op televisie. De Koninklijke familie en andere VIP’s brengen een bezoek aan het evenement als persoonlijk uitje.

Om dit vierdaagse 5-sterrenevenement te kunnen realiseren, wordt er heel het jaar aan de organisatie gewerkt en begint de opbouw twee maanden van tevoren. Daarbij hebben we veel vrijwilligers en sponsoren nodig om voor de faciliteiten te kunnen zorgen.

Op het evenement zelf is er één persoon die coördineert vanuit de centrale post en heeft contact met 12 divisies. Dit was Marjolein van VKOZ. Zo zorgden wij ervoor dat er goed werd gecommuniceerd met divisies zoals hospitality, beveiliging, EHBO, stallen, schoonmakers en catering. Voor de mindervaliden was Aafje aanwezig met golfkarretjes; zij zorgden ervoor dat mensen op de evenementenlocatie vervoerd konden worden.

Een bijzondere ervaring rijker

We zijn trots op alle partijen die met enthousiasme en plezier aan het evenement werkten. Zij zorgden ervoor dat alles soepel verliep. Zowel Hans als wij vinden het belangrijk om te investeren in relaties met alle verschillende partijen en hen goed te behandelen. Zo doet iedereen het werk met plezier. Ondanks een gecompliceerde en grote productie om dit 5-sterrenevenement waar te maken en het inspelen op elementen zoals het weer, zijn we trots dat we hieraan hebben deelgenomen en een ervaring rijker zijn. Hierdoor kunnen wij ook voor zakelijke evenementen op elke locatie een evenement produceren.

Hans heesterbeek

VKOZ ondersteunde Hans Heesterbeek met de coördinatie van het CHIO.

"Het is goed schakelen met jou en we vinden het heel knap hoe je in een productie die al bijna staat je binnen 1 dag alles eigen maakt. Écht goed!"
Marielle Franken, CHIO

Zoom in op:
Sponsoren. Zonder gesponsorde materialen hadden we het evenement niet kunnen realiseren. Lees ons blog om creatieve ideeën te krijgen voor de sponsoren van je event. 

Wist je dat...
Je voor je event een mooie tent of zelfs een tijdelijk gebouw kunt laten plaatsen op een bedrijfsterrein? Bekijk de website van Neptunus voor alle mogelijkheden.

Meer weten?
Bekijk de website van het CHIO om meer over de stichting te weten te komen. Je kunt nog veel meer informatie op de website vinden!

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Rotterdam viert de stad!

CULTURELE MANIFESTATIE
Bericht openen
Ladiesrun Rotterdam

Ladiesrun Rotterdam

Ladiesrun Rotterdam
Like2Run

Succes bij het coördineren van hardloopevenementen

Na succes van het mede produceren van de Marathon Rotterdam in 2012, is VKOZ gevraagd voor het coördineren van de Ladiesrun in Rotterdam. Belangrijk hierbij was dat we de vrijwilligers rondom het evenement coördineerden. Hierna hebben wij aan drie edities bijdrage geleverd.

De Ladiesrun werd sinds 2006 georganiseerd en was jaarlijks terugkerend. Zowel de start als de finish is bij Rotterdam Ahoy en de vrouwen die meelopen (en in het roze gekleed zijn) kunnen kiezen uit drie afstanden: 5 km, 7,5 km en 10 km.

ladiesrun
live event

Publieksevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

55.000

projectmanagement

Project

productie VKOZ

Productie

Vrijwilligers

124

Pink Ribbon staat centraal op deze dag

Met dit evenement kunnen de lopers Pink Ribbon steunen. Pink Ribbon is een goed doel dat geld ophaalt voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en beter te kunnen behandelen.

Naast de loop was er een beurs in Ahoy, genaamd Ladiesfair. Het kantoor van VKOZ vond deze dag in Ahoy plaats. Hierbij keken we op de levendige beursvloer en konden we meegenieten van de muziek en iedereen in het roze!

Vrouwen lopen door het hele land hard

Tijdens Pink Ribbon Day, waar iedereen aangemoedigd wordt om roze te dragen en even stil te staan bij de ziekte waar Pink Ribbon geld voor ophaalt, is deze editie in andere steden georganiseerd. Zo kan niet alleen in Rotterdam de Ladiesrun gelopen worden, maar ook in Eindhoven, Utrecht en Groningen.

Bekijk hier de aftermovie van het evenement.

"Run a smile on your face."

Zoom in op:
Sponsoren. Zij zijn een belangrijk onderdeel voor het succes van publieksevenementen. Maar hoe trek je sponsoren aan voor je evenement? Lees ons blog voor verschillende tips.

Wist je dat...
Rotterdam Ahoy ook als locatie voor sportevenementen wordt gebruikt? Zo vindt er ook het ABN AMRO tennistournooi plaats!

Meer weten?
Bekijk de website van Pink Ribbon om meer te weten over waar ze voor staan en wat voor moois ze allemaal  doen.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

CHIO Rotterdam

RELATIE EN SPORTEVENEMENT
Bericht openen
nn marathon rotterdam

Marathon Rotterdam

Marathon Rotterdam
Like2Run

Grootste sportevenement van Nederland

De Marathon Rotterdam is het grootste jaarlijks en eendaags sportevenement in Nederland en wordt elke editie live uitgezonden op NOS. Het marathonweekend vindt plaats in april en is een mix van (top)sport en volksfeest met 925.000 bezoekers, welke mede mogelijk is gemaakt door 1.800 vrijwilligers.

De rol van VKOZ was om samen met de eindproducent van het event te werken en voor de coördinatie voor de film De Marathon. In 2012 is VKOZ hiervoor gevraagd en hierna hebben we drie edities mogen coördineren.

live event

Publieksevent

locatie

Rotterdam

deelnemers

925.000

projectmanagement vkoz

Project

productie VKOZ

Productie

Vrijwilligers

1800

Sport gecombineerd met veel gezelligheid

Tijdens de marathon is er veel aandacht voor de wedstrijdlopers en de veiligheid tijdens het gehele event. Het behouden van de veiligheid gebeurt door onder andere verkeersregelaars. De amateurlopers starten met (onze) Lee Touwers en er is gedurende de hele dag veel gezelligheid. De lopers finishen op De Coolsingel met veel muziek en bekenden die hen langs de kant aanmoedigen. Hierdoor is het elk jaar een groot feest.

Tijdens de editie van 2012 werd de film De Marathon gefilmd. Diederick Koopal was regisseur hiervan. Gedurende de opnames liepen de acteurs regelmatig mee en ook werd de bekende finishscène opgenomen tijdens het evenement.

Succesvolle ondersteuning van loopevenementen

Voor zowel VKOZ als de eindproducent is de samenwerking als positief ervaren. Alle partijen hielpen graag mee aan de typische Rotterdamse film en was zeel succesvol. Vanwege de goede samenwerking hebben wij ook andere loopevenementen voor meerdere jaren ondersteund. Door de jaren heen is De Marathon vooral door het programma eromheen alleen maar groter geworden en inmiddels staat deze op de 5e plek van snelste marathonsteden ter wereld!

Bekijk hier de aftermovie van De Marathon!

"You'll never walk alone."
Gerry & The Pacemakers

Zoom in op:
De vrijwilligers. Zonder de 1800 vrijwilligers tijdens het evenement kan De Marathon niet gerealiseerd worden. Zij helpen om het evenement tot in de puntjes goed uit te voeren.

de film marathon

Wist je dat...
De film De Marathon tijdens de editie van 2012 is gefilmd, zonder dat de deelnemers en toeschouwers hier iets van wisten? De bekende finishscène is deze dag ook opgenomen!

Meer weten?
Bekijk de website van De Marathon om meer informatie te krijgen over het evenement. Er wordt namelijk ook veel rondom het evenement georganiseerd.

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Ladiesrun Rotterdam

SPORTEVENEMENT EN BEURS

CHIO Rotterdam

RELATIE EN SPORTEVENEMENT

Rotterdam viert de stad!

CULTURELE MANIFESTATIE
Bericht openen
cpc loop den haag

CPC Loop en Vredesloop

CPC Loop en Vredesloop Den Haag
Like2Run

Coördineren van meerdere loopevenementen

Like2run organiseerde zowel de CPC loop als de Vredesloop Den Haag voordat ze gingen samenwerken met sportmarketingbureau Golazo sports. Beide loopevenementen vinden plaats in Den Haag en VKOZ heeft vanaf 2012 meerdere jaren samengewerkt met de producent van meerdere loopevenementen. Naast de twee evenementen in Den Haag, hebben we bijgedragen aan de productie van drie loopevenementen in Rotterdam: De Marathon, Ladiesrun en Bruggenloop.

live event

Publieksevent

locatie

Den Haag

deelnemers

200.000

projectmanagement vkoz

Project

productie VKOZ

Productie

vredesduif

1

CPC Loop

De City Pier City Loop, ook wel de CPC Loop, is de bekendste loop van Den Haag en vond jaarlijks in begin maart plaats. Het centrale punt hierbij is het Malieveld, waardoor een soort unieke festivalsfeer ontstaat. Dit komt voornamelijk door de sponsoren die met winkeltjes stonden en de foodtrucks en andere marktkraampjes die op het veld staan. Dit Haagse familie-evenement trekt elk jaar weer tienduizenden deelnemers die worden aangemoedigd en vermaakt door enthousiaste toeschouwers en bands. Met 200.000 bezoekers is de CPC Loop het grootste evenement van de stad. Zowel nationaal als internationaal is er veel belangstelling voor de snelle halve marathon.

Vredesloop

De Vredesloop is sinds 2013 een vast hardloopevenement in het Vredesweekend in Den Haag. Het hardloopevent heeft een route rond het mooie Vredespaleis en langs diverse historische monumenten, wat zorgt voor een indrukwekkend parcours. Bij dit evenement kunnen lopers kiezen uit vier afstanden.

Bij de Haagse sportevenementen zijn Rotterdamse partners en vrijwilligers ook aanwezig om de evenementen tot een succes te brengen. Tijdens het evenement liep een “vredesduif” als mascotte rond die voor een goede sfeer zorgde.

Bekijk hier de aftermovie van de CPC Loop Den Haag.

"Run a smile on your face."

Zoom in op:
De pre-eventbriefing van je event. Je bent maandenlang met elkaar het evenement aan het organiseren en dan is het moment daar. Maar vergeet niet een goede briefing net voor het evenement te geven. Lees ons blog met verschillende tips.

Wist je dat...
Het malieveld het grootste grasveld in het centrum van Den Haag is? Het staat vooral bekend om de evenementen die er worden georganiseerd. Je kunt de locatie als kloppend hart voor je evenement gebruiken!

Meer weten?
Bekijk de website van Golazo Sports om meer over hen te weten te komen. Bijvoorbeeld over welke fiets- en wandelevenementen zij organiseren. 

De afgelopen jaren organiseerden we live online en hybride events in Rotterdam, Nederland en het buitenland.
Meer weten? Laat je inspireren:

Marathon Rotterdam

SPORTEVENEMENT

Ladiesrun Rotterdam

SPORTEVENEMENT EN BEURS
Scroll naar boven