VKOZ viert de lente
VKOZ viert de lente!
21 maart 2018
De Film Makelaar Rotterdam
DFM masterclass: How to become a Spielberg
1 april 2018
VKOZ onderzoek

Onderzoek naar de zakelijke evenementenmarkt in Rotterdam

De afgelopen jaren zien we dat door de digitalisering de behoefte aan live communicatie steeds meer toeneemt.
Samen met een stijging in de marketing budgetten investeren bedrijven steeds meer in evenementen.
Nieuwe initiatieven in RotterdamEen zakelijk evenement of live communicatie kan creativiteit en ondernemerschap samen brengen. Een evenement is namelijk interactief, gericht, aandachtgevend en een krachtig communicatiemiddel wat bijdraagt aan strategische doelen. Tevens sluit dit ook aan bij de huidige festival en evenementtrend. Of het nu gaat om een congres, opening, relatie evenement of (bedrijfs)feest, het roept een bepaalde emotie op en brengt mensen in beweging. Het bereik van een evenement gaat dan ook verder dan het evenement an sich.
Rotterdam is meerdere keren uitgeroepen tot IFEA World Festival & Event City. De stad beschikt over unieke en inspirerende locaties, een grote diversiteit aan ondernemingen en veel energie, creativiteit en innovatieve ideeën voor de toekomst. Een stad waar de “Make it Happen” mentaliteit voelbaar is.

Maar wat zijn de (veranderende) wensen en behoeften van de Rotterdamse
bedrijven die investeren in live communicatie en eventmarketing?

Nieuw onderzoek in Rotterdam
Aangezien er nog weinig tot niets bekend is over de wensen en behoeften van deze Rotterdamse bedrijven hebben Amy Pieterse en Mitchell Posthumus onderzoek gedaan naar de zakelijke evenementenmarkt in Rotterdam. Zij zijn hiervoor in gesprek geweest met eventmanagers, marketeers, communicatiemanagers, PA’s en ondernemers die zakelijke evenementen organiseren. In diverse branches zoals ICT, services, retail & FMCG, transport & logistiek en industrie.
Wil je een event met meerwaarde?Deelnemers aan het onderzoek krijgen
• het rapport met unieke inzichten in de zakelijke evenementenmarkt in Rotterdam
• aanbevelingen en tips volgens de laatste trends en ontwikkelingen in de evenementenbranche
• een adviesgesprek of brainstormsessie met VKOZ
• een leuk Rotterdams geschenk!
Het onderzoek is inmiddels afgerond en de deelnemers ontvangen binnenkort het rapport. Ook interesse? Stuur een mail naar info@vkoz.nl. 
kantoor VKOZOver Amy Pieterse en Mitchell Posthumus
Amy is 4e jaars international leisure management studente aan de NHTV Breda. Zij heeft onder andere ervaring opgedaan in marketing, imagineering, event- en projectmanagement doormiddel van diverse projecten voor verschillende opdrachtgevers zoals Efteling en Coca-Cola. Verder heeft ze de minor storytelling & constumer behaviour gevolgd om haarzelf verder te verdiepen in het gedrag van mensen en hoe dit om te zetten naar unieke concepten en producten. Mitchell is 4e jaars small business & retail management student aan de Hogeschool Rotterdam met als minor gamification en interesses in marketing en evenementen. Voor hun afstudeerstage doen zij onderzoek bij VKOZ events & communicatie in Rotterdam.

 

Amy Pieterse en Mitchell Posthumus
Rotterdam, 23 maart 2018

 

 

Comments are closed.