guerrilla marketing in Rotterdam
Zo maak je met guerrilla marketing je event onvergetelijk
2 december 2018
Nathalie voor VKOZ in Rotterdam
Even voorstellen: Nathalie – New Business Developer bij VKOZ
19 februari 2019
inspiratie en tips voor events

Leukste eventtips voor het nieuwe jaar!

De afgelopen weken zijn we aan het zoeken geweest en hebben we een aantal tips voor je verzameld! Deze tips kunnen van pas komen als je een event op de planning hebt staan en zijn geschikt voor allerlei zakelijke evenementen. De event ideeën zijn innovatief en verrassend. Daarom zijn ze zeker leuk om toe te passen op jouw evenementen voor volgend jaar!
Tip 1: Mobiele led-schermen
Deze led-schermen van Bremer Media & Events kunnen goed van pas komen op je evenement. De led-schermen zijn geplaatst op vrachtwagens en kunnen naast video reclame-uitingen bijvoorbeeld ook eventinformatie tonen.

mobiele led scherm voor je event

Tip 2: Jouw event op je pannenkoek
Wil je een originele, maar ook zeker een lekkere maaltijd voor je bezoekers hebben? Print je Pannenkoek creëert voor ieder evenement een eigen ontwerp. Zo passen de pannenkoeken bij het hele concept van jouw event!

print je pannenkoek

Tip 3: VR plattegrond
Is het een boek of een tablet? Nee, het is een touchscreen van Engaging Invites! Deze touchscreen werkt samen met Virtual Reality. Op deze manier kunnen bezoekers op een innovatieve manier bijvoorbeeld de plattegrond van de evenementenlocatie bekijken.

VR plattegrond

Tip 4: Verfraai de fotoshoot
Op ieder evenement wordt er wel eens een fotootje gemaakt. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat de foto’s net iets anders en leuker zijn? Photoprops zijn de oplossing! Met photobooth props kunnen bezoekers op je event leuke foto’s maken.  Wil je nog origineler zijn? Pak zelf de schaar en lijm en begin zelf wat te knutselen!

fotobooth op je event

Tip 5: Breng sfeer op je event
De winter staat bekend om de kou, maar ook om de gezelligheid en de sfeer. Maar hoe breng je dat over op je event? Geef een winterse sfeer aan je evenement met berkenhout en wat kaarsjes zoals bij deze prachtige bar.

wintersfeer evenement

Tip 6: Verwelkom je bezoekers met een rode loper
Bezoekers die op je event komen zijn belangrijk. Laat ze dit ook weten door ze een hartelijk welkom te heten! Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een rode loper. Extra tip: verfraai de loper met een gave illusie als dit. Daarnaast is deze rode loper een leuk fotomoment.

rode loper ontvangst

Tip 7: Versterk je boodschap op het grote doek
Tijdens congressen, seminars en andere zakelijke evenementen wordt veel kennis overgedragen. Vaak wordt hierbij ondersteunend materiaal gebruikt. Zo kunnen schermen op podia gebruikt worden om je boodschap te versterken, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld sponsormogelijkheden.

sponsoring op je event

Tip 8: Houd de bezoekers up-to-date
Heb je een belangrijke boodschap te delen, handige informatie of moet je iemand de weg wijzen? Met dit digitale letterbord kan je bezoekers op je event allerlei informatie verstrekken. Via je mobiele telefoon kan je berichten verzenden, een update geven en patronen en kleuren laten zien op het bord.

digitaal letterbord

Tip 9: Geef bezoekers hun eigen ruimte
Heb je een workshop, brainstormsessie of speeddate op de planning voor jouw event? Soms is het hectisch als alle bezoekers zich in één ruimte bevinden. Dit is op te lossen met de innovatieve werkplek pop-up! Met maximaal zes personen kan er vergaderd worden in een afgesloten vergaderruimte.

vergaderruimte

Tip 10: Laat bezoekers kijken of het met elkaar klikt
Je wilt bezoekers op je event het natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken om activiteiten uit te voeren. Met de nieuwe wearable ‘Klik’ kunnen bezoekers eenvoudig netwerken, informatie ontvangen en hun favoriete plekken op het event markeren. Als eventmanager kan je de bezoekers volgen en zien waar het erg druk is. Bovendien kan je de bezoekers een seintje geven als een sessie begint of de menigte in groepen delen.

netwerk evenement

 

We hopen dat je leuke ideeën hebt opgedaan en vol inspiratie het nieuwe jaar in kan! Wil je nog meer tips? Kijk op de website van EventGoodies.

Wil je in het nieuwe jaar dagelijks op de hoogte blijven? Volg ons dan op social media en/of meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Démyelle Spruijt

Comments are closed.