VKOZ online brouwstormsessie
Behoefte aan inspiratie, creativiteit en frisse inzichten?
10 april 2020
tips voor webinar
13 tips voor het presenteren van een geslaagd webinar
8 mei 2020
VKOZ Rotterdam hulp bij evenementen

Events en corona. Hoe kan VKOZ jou helpen?

Bij VKOZ delen we altijd graag onze kennis, tips en inspiratie. Ook in deze bijzondere periode staan we voor je klaar. Veel organisaties hebben nu te maken met het uitstellen of annuleren van evenementen. Zetten hun live event om naar een online of hybride ervaring. Of willen toch bij elkaar komen met de 1,5 meter maatregelen. Daarnaast gaan vaak de voorbereidingen voor de events in het najaar of volgend jaar gewoon door.
VKOZ checklist eventsVia onze website en social media kanalen delen wij diverse artikelen die aansluiten bij de huidige situatie. Daarnaast bieden wij, óók op afstand, de service aan zoals je van ons gewend bent.
Evenement uitstellen of annuleren?
Gooit een calamiteit of crisis je evenement overhoop? Veel organisaties hebben hier nu door het coronavirus mee te maken. Het uitstellen of annuleren van events brengt veel werk met zich mee en moet zorgvuldig gebeuren. In dit artikel vind je een handige checklist:
Checklist evenement uitstellen of annuleren.
VKOZ digitaal interactief eventLive event omzetten in een online ervaring
Evenementen worden ingezet als een belangrijk onderdeel van het marketing- en communicatiebeleid voor organisaties. Helaas moeten grote evenementen nu uitgesteld of geannuleerd worden. Maar wat als er echt gecommuniceerd moet worden? Een oplossing is om het live event om te zetten in een online ervaring. Lees hier hoe je dat doet:
Hoe zet je een live event om in een online ervaring?
Zakelijke evenementen in een 1,5 meter samenleving
VKOZ 1,5 meter evenementenVanaf 1 juni zijn bijeenkomsten tot 30 personen en vanaf 1 juli tot 100 personen weer toegestaan. Daarnaast heeft het Eventplatform, bestaand uit prominente brancheverenigingen uit de evenementenbranche, op 7 mei een protocol voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen binnen de 1,5 meter samenleving aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) aangeboden. Lees meer over wat dit inhoudt in ons blog:
Zakelijke evenementen in een 1,5 meter samenleving
Nieuwe kijk op events
VKOZ inspiratie blog eventsOp dit moment moeten we anders kijken naar onze evenementen. Organiseren we deze online, live met 1,5 meter afstand of een combinatie van beide (hybride)? Eén ding is zeker: je kan je bestaande live event niet 1 op 1 vertalen. Je moet opnieuw kijken naar je doelgroep, doelstellingen en programma. Hoe creëer je een wauw beleving met een langdurige impact? Hierbij is het belangrijk dat je outside the box denkt. Wij hebben in ons blog alvast een paar leuke ideeën voor je op een rijtje gezet:
Inspiratie blog: nieuwe kijk op events
Hoe kan VKOZ jou helpen?
Of je nu jouw evenement moet uitstellen, annuleren of omzetten naar een andere vorm: het brengt veel werk met zich mee. Daarnaast gaan vaak de voorbereidingen van de events in het najaar en volgend jaar gewoon door. Misschien is een collega uitgevallen. Dit geeft nu, maar ook in het najaar, een piek in de werkzaamheden. VKOZ staat graag voor je klaar.
VKOZ online brouwstormsessieWij kunnen je, óók op afstand, ondersteunen op het gebied van:
• conceptontwikkeling: met een frisse blik meedenken met je (aangepast) event (zie VKOZ online brouwstormsessie)
• projectmanagement: het overzicht houden en alle processen coördineren
• communicatie: jouw publiek voor, tijdens en na je (online) event verbinden en inspireren
• productie: jou ontzorgen met een duidelijk draaiboek en strakke (technische) productie
• interim eventmanagement: wanneer een eventmanager uitvalt of het project om een andere reden niet op rolletjes loopt (lees meer hierover)
Ook in deze bijzondere periode kan je ons inzetten op de plekken waar je ons nodig hebt. Meer weten?
Bel of mail VKOZ

Comments are closed.