Zomercarnaval & Dunya FestivalNaam:

Wat:

Waar:

Wanneer:

Bezoekers:

VKOZ:
Zomercarnaval & Dunya Festival

publieksevenement & festival

Rotterdam

2012

900.000 & 225.000

productie
Zomercarnaval & Dunya Festival

Het jaarlijkse zomercarnaval in Rotterdam is inmiddels een meerdaags evenement: Rotterdam Unlimited. Vrijdagavond vindt de aftrap plaats met de Battle of the Drums: 3 brassbands gaan met elkaar de strijd aan voor de titel: Beste Brassband van Nederland. Vanuit verschillende richtingen uit de stad komen de 3 bands samen op de Coolsingel.

Straatparade
Het hoogtepunt is de muzikale en kleurrijke Straatparade, door ruim 900.000 bezoekers groots gevierd. De optocht wordt aangevoerd door de Queen Zomercarnaval en start bij de Erasmusbrug en gaat over een lengte van ongeveer 2 1/2 km door de stad, via het Stadhuis weer terug naar de Boompjeskade. Daarna gaat het feest op de Coolsingel nog door met Live on Stage.

Dunya festival
Het Dunya Festival was een podiumkunstenfestival met wereldmuziek, verhalenvertellers en dichters, dat jaarlijks plaatsvond in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. De artiesten (van jonge talenten tot grote namen) kwamen uit alle delen van de wereld. Vanaf 2013 vormt het Dunya Festival samen met het Zomercarnaval: Rotterdam Unlimited en vindt het niet meer plaats in Het Park bij de Euromast, maar in de binnenstad van Rotterdam.

Projectorganisatie: DUCOS productions.