Live Kennis EventWat:

Doel:

Doelgroep:

Meerwaarde:
congres

kennis delen

relaties, (potentiële) klanten en vakgenoten (B2B)

vergroten van expert status en netwerken
congres
Live Kennis Event

Een congres draait om het delen van kennis met anderen, maar het is ook een kans om je expert status of imago te versterken. De inhoud moet natuurlijk heel sterk en van toegevoegde waarde zijn, maar ook de (unieke) locatie en catering moet tot in de puntjes geregeld zijn. Echter gaan congressen vaak gepaard met associaties zoals saai en traditioneel. En gezien de compliance regelingen is het belangrijk om daar verandering in te brengen.

Bezoekers aantrekken
De communicatie in het voortraject is zeer belangrijk om zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken en je evenement tot een succes te maken. D.m.v. van het creëren van zogenoemde urgentie en nieuwsgierigheid willen de mensen graag bij het event aanwezig zijn. Maar hierbij is het ook van belang dat het congres niet te eentonig is en er interactie plaats vindt. Dit is te bereiken door:
• Een gevatte dagvoorzitter die de show aan elkaar praat, kritische en onverwachte vragen stelt en dat allemaal op een humoristische wijze.
• Creëer een afwisselend programma met educatie en fun; inspirerende sprekers met entertainment zoals een optreden, acteurs, zaalwisselingen etc.
• Gebruik een event app voor het versterken van interactie: bijvoorbeeld voor het stemmen tijdens lezingen of workshops. Een app geeft tevens de bezoekers de mogelijkheid om met elkaar te connecten; netwerken is een belangrijke meerwaarde voor de bezoeker van een congres.
• Faciliteer de mogelijkheid voor bezoekers om met elkaar te netwerken, bijvoorbeeld d.m.v. verschillende zithoekjes en tijd in het programma.

Congres met toegevoegde waarde afsluiten
Een congres wordt meestal plenair afgesloten met een samenvatting van de dag. Laat dit bij binnenkomst / aanvang gelijk zien d.m.v. foto's die tijdens de dag gemaakt zijn. Gecombineerd met de social media (of event app) uitingen van de bezoekers. Eventueel versterkt door een dagvoorzitter. Grijp de kans (en het publiek) om feestelijk af te sluiten met een award show. Zo zet je jouw bedrijf ook op kaart en je vakgenoten in het zonnetje. Gevolgd door een receptie, waar je de conversatie stimuleert door bijvoorbeeld vraagstellingen op banners of LED schermen op verschillende plekken in de ruimte te plaatsen en facilitators of een 'reporter' (als onderdeel van een aftermovie) het gesprek aan gaat.
Wil je een event met meerwaarde?

Wil je een event met meerwaarde?

Wij gaan voor het maximale resultaat.

Bel of mail ons