Muziektheater Hollands DiepNaam:

Wat:

Waar:

Wanneer:

VKOZ:
Muziektheater Hollands Diep

theatervoorstellingen

Dordrecht | Energiehuis

2012 t/m 2013

projectmanagement & communicatie
De Stilte van Saar

Muziektheater Hollands Diep (MHD) maakt voorstellingen met hedendaags nieuw operarepertoire en bewerkt bekende klassieke stukken tot originele muziektheatervoorstellingen. MHD onderscheidt zich van veel operagezelschappen, doordat zij vooral op unieke locaties spelen.

Wereldpremière De Stilte van Saar
Het nieuwe muziektheaterstuk De Stilte van Saar (in samenwerking met VOCAALLAB ) vertelt een actueel verhaal over een meisje dat zichzelf is kwijtgeraakt, omdat ze zichzelf alleen maar kan zien door ogen van anderen. De wereldpremière vond plaats op 22 februari 2012 in het toen net verbouwde Energiehuis in Dordrecht.

Lees meer...

Jongerenprogramma: It’s my Voice
Een speciaal project voor jongeren om hen te betrekken bij de nieuwe opera De Stilte van Saar, in samenwerking met Stichting Culturele Educatie ToBe. Het project bestond uit workshops, podium- optredens en filmpresentaties onder leiding van ervaren coaches. Aan het begin van iedere voorstelling presenteerden leeftijdgenoten van Saar hun eigen liedjes en films over het thema van de opera.

Als projectteam werkten wij aan het programma, fondsenwerving, donateurs, organisatie en communicatie. Tevens voor de volgende producties van MHD:

H. van Adem
Kindervoorstelling langs theaters en scholen in Nederland en België Productie van Stichting Oorkaan; concept en regie Cilia Hogerzeil (MHD).

Zie ook: H. van Adem

Pirosmani
Een act voor de grote overzichtstentoonstelling van de Georgische schilder Pirosmani in het Dordrechts Museum. Kostuums gemaakt in het atelier van de opera in Tbilisi.

The Singing Catwalk
Tijdens de manifestatie Dordt Monumenteel een theaterkostuumshow, waarbij tevens een aantal kostuums werden verkocht per opbod.

Zie ook: The Singing Catwalk

Klaagliedjes
Voorstelling met 6 gerenommeerde zangeressen met heel verschillende muzikale stijlen (jazz, soul en klassiek) zingen samen in een nieuwe compositie van de Klaagliederen.

Zie ook: Klaagliedjes

Boris Godoenov
In samenwerking met het Dordrechts Museum een nieuwe operavoorstelling van deze Russische opera van Moessorgsky.

Zie ook: Boris Godoenov
  • Cilia Hogerzeil
    "Heel veel dank voor je grote zorgvuldigheid en precisie waardoor de organisatie op een hoog niveau is gekomen!"
    Cilia Hogerzeil
    Muziektheater Hollands Diep