VKOZ interim eventmanager
Interim eventmanager nodig?
4 januari 2019
Nathalie voor VKOZ in Rotterdam
Even voorstellen: Nathalie – New Business Developer bij VKOZ
19 februari 2019
event trends 2019

Dit zijn de event trends van 2019

Trends en ontwikkelingen. De woorden zijn wellicht uitgemolken, maar toch biedt het houvast voor de directe toekomst. Zeker in de evenementenbranche, want om ons heen verandert veel en ontwikkelt alles enorm snel. Daarom heeft EventBranche per segment een overzicht samengesteld van trends die dit jaar de events richting zullen geven. Een kijkje in de toekomst van eventcatering, decoratie, apps & tools en audiovisuele techniek.
Catering
Na eerlijk, duurzaam en verantwoord eten gaat het in het aankomende fooddecennium veel meer om de ‘foodprint’ en gepersonaliseerde voedselconsumptie. Cateraars durven steeds lokaler te ondernemen, met producten van dichtbij. De keuze voor een lange rit naar de andere kant van het land, wordt steeds bewuster gemaakt en langzamerhand verleden tijd. Meer bewustzijn betekent ook dat we op evenementen meer vleesvrije en veganistische gerechten gaan terugzien, evenals I-Food; gepersonaliseerde gerechten die mede door data mogelijk gemaakt worden en het foodwaste probleem tegen gaan, maar ook bijdragen aan een persoonlijke beleving. Ook zien we bij een steeds groter aantal bedrijfsfeesten dat de consumptie van alcoholvrij bier de consumptie van alcohol overstijgt. Het is inmiddels normaal om naast de gangbare o.o% en radlers van de grote merken ook speciaal alcoholvrij bier mee te nemen. Dit geldt overigens ook voor wijn, bubbels en mocktails. Gasten zijn bewuster bezig met het (niet) drinken van alcohol.
Techniek
Er is veel te doen rondom audiovisuele techniek en wat dit kan doen voor de bezoekersbeleving en het overbrengen van een boodschap. In 2019 zal het echter niet perse draaien om de nieuwste gadgets en tools, maar om het daadwerkelijk toepassen van bestaande innovaties d.m.v. nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld aan livestreaming, Visual en Augmented Reality. VR en AR wordt steeds meer toegepast in PowerPoint presentaties en biedt met de huidige technologie de mogelijkheid om een hele groep toehoorders mee te nemen in een belevingswereld die past bij de presentatie. Ook het aantal evenementen dat livestreaming video inzet blijft groeien. Naast de milieuaspecten willen organisatoren graag een groter publiek. De AV technicus is hierbij degene die ervoor zorgt dat alles op technisch gebied tijdens een evenement in orde komt.
Eventstyling
Met een overkill aan evenementen en een 24/7 economie, waarbij we zowel online als offline constant bezig zijn met netwerken, zaken doen en nieuwe dingen leren, is er steeds meer behoefte aan rust. Ook op events. Oftewel JOMO: the Joy Of Missing Out. In 2019 zijn er dan ook steeds vaker rustruimtes zichtbaar; plekken zonder al te veel prikkels, waar je kunt relaxen in een huiselijke sfeer. Rauwe industriële ruimtes worden vervangen door warme kleuren, natuurlijke materialen en rijke stoffen. Velours blijft, net als koper, maar (geborsteld) messing, goud en hoogglans zwart zijn daarbij gekomen. Beursstands en evenementen worden huiselijker, trends vanuit het interieur worden sneller en op grotere schaal geadopteerd op de event vloer.
Apps, tools en social media
Toepassingen als eventapps, interactieve tools en social mediakanalen zijn met de jaren steeds meer volwassen geworden. Ze zijn uitgebreider, worden veelvuldig ingezet én zijn vaak al AVG proof. Dit jaar wordt alles, mede door data, nóg persoonlijker. Zo ontvang je via Whatsapp je toegangskaart én een persoonlijk bericht van jouw favoriete spreker of artiest, vertellen virtual assistants en chatbots precies wanneer je kennissessie begint en vind je op de interactieve plattegrond de juiste zaal. Gamification maakt dat de online community vergroot én interactiever wordt, door bijbehorende spelelementen toe te voegen om gebruikers te blijven prikkelen. Dit vergt echter wel een goede voorbereiding én de juiste (cloud-based)software om al die persoonlijke data goed te beveiligen.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen? Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bron: EventBranche

Comments are closed.